Що таке Landing pages і як її використовувати?

Лендінг, придуманий американськими спеціалістами з маркетингу 10 років тому, стає все більш популярним серед маркетологів всіх країн, включаючи Україну. Сьогодні ми коротенько постараємося відповісти на питання, що таке landing page, і для чого він потрібен.

Если вы желаете повысить продажи м увеличить число клиентов, без качественной Landing pages никак не обойтись! А создаются самые лучшие лендинги опытными специалистами компании Landing.dp.ua.

Найбільш популярним напрямком в інтернет-маркетингу на сьогоднішній день вважається Landing pages (посадкова або цільова сторінка), яка являє собою односторінковий сайт, що спонукає відвідувача здійснити ту чи іншу дію.

Така сторінка створюється для того, щоб продати конкретний товар або послугу. Найчастіше лендінги замінюють собою цілий сайт, який складається з однієї сторінки.

Для того щоб продати товар або ж отримати контакти потенційних клієнтів слід замовити landing, який спонукає відвідувача вчинити певну маніпуляцію: зателефонувати по вказаному на сторінці номеру, залишити заявку на покупку товару і так далі. Такий інструмент, насамперед, спрямований на збільшення продажів за допомогою мережі. На відміну від простого сайту цільова сторінка відразу ж звертає на себе увагу і спонукає користувача виконати конкретну дію: зареєструватися, заповнити форму й багато іншого.

При створенні цільової сторінки потрібно слідувати чіткому порядку. Так, така сторінка повинна зачепити, зацікавити, переконати і продати, при цьому продажі здійснюються вже на другому етапі, коли користувач виконав основну дію і заповнив заявку на покупку. На думку фахівців, Landing pages може збільшити число відвідувачів (конверсію) ресурсу в кілька разів. З перших днів грамотно сформована сторінка дозволяє збільшити продажі і кількість клієнтів на 8-35 відсотків. Ефективність такого маркетингового інструменту залежить від досвіду фахівців. Над розробкою сторінки працює кілька професіоналів:

- за ефективність стратегії та створення прототипу ресурсу відповідає маркетолог, який також аналізує отримані дані і проводить тестове випробування концепції.

- створення текстів і цільових заголовок займається копірайтер, який бере участь у посиленні змістових блоків односторінкового сайту.

- веб-дизайнер працює над зовнішнім виглядом сайту і відповідає за його спецефекти. Його головним завданням є зробити ресурс унікальним і привабливим.

- програмуванням Landing pages і перевіркою її відображення на інших носіях інформації займається Front-end розробник. Він же налаштовує роботу інструментів для здійснення дзвінків і надсилання заявок.

Завдяки посадкової сторінці можна збільшити відвідуваність сайту і продажу, а також змусити покупця купити продукцію і переконати відвідувача сторінки завантажити певний додаток.