Дивовижні світи в акваріумах Mariele Neudecker

Британська художниця німецького походження Маріель Нойдекер (Mariele Neudecker) відводить центральне місце у своїй творчості створенню вражаючих пейзажів у звичайних акваріумах. В одному з останніх її проектів, серії тривимірних ландшафтів в замкнутому просторі Tank Works, хімія химерним чином поєдналася зі скульптурою.

Бажаєте створити розкішний ексклюзивний дизайн інтер’єру приміщення? Якщо хтось і зможе впоратись з цим непростим завданням на всі 100%, то це Студія Аквадизайн, ви лише подивіться на створені її креативними спеціалістами чудові оригінальні бульбашкові панелі і колони, штучні водоспади і фонтани, вертикальні сади і акваріуми - погодьтесь, справжнє диво!

Зазвичай господарі акваріумних рибок намагаються всіляко облаштувати житловий простір своїх вихованців, додаючи їм в акваріум штучні водорості, камені, черепашки, будиночки. Але якщо ви хочете створити для своєї коханої золотої рибки справжній персональний світ, то необхідно звернутися до художниці Mariele Neudecker. На одній з останніх виставок майстриня представила серію робіт, в яких створила в акваріумах дивовижні маленькі фантастичні всесвіти.



Змішана техніка, яка полягає в розміщенні різних скульптур у воді, використання добавок у вигляді акрилового медіума, спеціальної солі і скловолокна, дозволяють Маріель створювати чудернацькі тривимірні простори. І відбувається найдивніше — клімат всередині акваріума з часом починає змінюватися, і це може відбуватися протягом тижнів і місяців!



Mariele Neudecker народилася в 1965 році в Дюссельдорфі, Німеччина, але вже давно живе і працює в британському місті Брістолі. У своїй творчості жінка експериментувала з різними формами образотворчого мистецтва – скульптура, інсталяція, кіно та фотографії; неодноразово публікувалася в ЗМІ. Mariele досліджувала вплив природи на світогляд людей в різних культурах, приділяючи особливу увагу сприйняттю природи жителями Північної Європи.

У своїх роботах художниця неодноразово використовувала або навіть зіштовхувала світ традиційного романтичного сприйняття природи і сучасне уявлення піднесеного. Акцент у працях Mariele зосереджений на інтересі людини до навколишнього світу, ставлення до природи. Її роботи являють собою певну метафору зображення людини в лоні природи.



Mariele Neudecker успішно проявила себе і на міжнародному рівні. Художниця неодноразово брала участь у міжнародних виставках і фестивалях, отримувала нагороди у галузі мистецтва. Її роботи були представлені на Бієнале в Японії, Австралії і Сінгапурі. Також Mariele організовувала персональні виставки Ikon Gallery, Tate St Ives і Tate Britain. З 2010 року роботи художниці - невід’ємна частина галереї Barbara Thumm в Берліні.