Храм Пура Танах Лот на Балі - унікальний культурний символ Індонезії

Пура Танах Лот – один з найкрасивіших храмів на Балі, своєрідна візитівка цього чудового індонезійського острову. Він вважається береговим, так як розташований на скелі, що за примхою природи опинилася у водах океану, недалеко від узбережжя.

Танах Лот балійською мовою означає «Земля в море». C сушею храм пов’язаний вузьким перешийком, пройти по якому можна тільки під час відливу. Тільки віруючі люди можуть піднятися на сходи, вирізані в скелі, і увійти до храму. Пошарпані білими пінистими хвилями і відполіровані блискучим чорним піском, його елегантні будівлі з багатоярусними дахами стали неофіційним символом Балі.

Під час припливу храм оточують морські хвилі, і дістатися до нього можна лише по спеціально встановленим трапам. Пура Танах Лот особливо гарний у променях призахідного сонця, коли в океані відображається його велична тінь.



Згідно з легендою, храм був побудований в 15 столітті індуїстським брахманом Нірартхі, який прийшов до острова по шляху, що вказало йому божественне світло з джерела з скелястого берега Танах-Лот. Цей струмочок зберігся досі, його вода вважається цілющою.

Храм побудований у вигляді пагоди, котра символізує священну гору Меру - обитель богів. Вартові храму - священні морські змії, отрута яких в 3 рази сильніше отрути кобри, вони охороняють храм від злих духів і непроханих гостей.



У 1980 році скеля, на якій стоїть Пура Танах Лот, почала валитися, і уряд Японії виділив Індонезії кредит у розмірі 130 мільйонів доларів на збереження унікального храму. Зараз третина скелі є штучно створеною.

Поїздка до Танах Лот – одна з найпопулярніших екскурсій, яку пропонують в кожному готелі. Храм знаходиться в 20 км від столиці острова Балі Денпасара і приблизно в 22 км від найпопулярнішого курорту Куті. Доїхати сюди можна на байку або купити екскурсію. На в’їзді на територію комплексу розташований пропускний пункт, на якому беруть гроші за паркування і за вхід у храм.



Танах Лот входить до знаменитого ансамблю з декількох храмів, розташованих на узбережжі Балі. Храми побудовані таким чином, що з будь-якого можна побачити двох найближчих «сусідів». Храми, що оточили кільцем острів, оберігають його від злих морських духів, не даючи їм виходити з води.

Танах-Лот - одне з тих місць на Балі, яке обов’язково потрібно відвідати, так як це надзвичайно мальовниче, романтичне місце з приголомшливим видом на море!

Кращі досвідчені гіди на Балі розкажуть і покажуть вам найцікавіші і найяскравіші місця цього чудового острову - справжнього тропічного раю!