Hoverboard Butler - гіроскутер з функціями робота-помічника

Гіроскутери, і інші подібні транспортні засоби набирають популярність стрімкими темпами, тому і різних модифікацій з'являється все більше. Сьогоднішній огляд присвячений гіроборду-дворецькому або Hoverboard Butler, який продемонстрували на виставці CES 2016.

Взагалі-то не зовсім зрозуміло, чому в назві робота використовували слово Hoverboard, адже все-таки ховерборд більше відомий як літаюча дошка, а цей робот зовсім не вміє літати.

У розробці цього робота взяло участь відразу дві відомі компанії Intel і NineBot, можна сказати навіть 3 компанії, так як не так давно NineBot поглинула компанію SegWay. Можна ще згадати, що компанії NineBot допомогла компанія Xiaomi і вийде, що вже цілих 4 всесвітньо відомих бренда розробляли одного робот! Але все це підкилимні пристрасті, тому давайте краще повернемося до самого гаджету.

Насамперед, Hoverboard Butler – це фактично звичайний гироскутер, від класичного його відрізняє лише перегородка, яка розташована між ногами. На ньому можна без проблем переміщатися по місту або у себе вдома.



Ну а для того щоб ваш гіроборд перетворився на робота, потрібно натиснути спеціальну кнопку на корпусі, після цього зверху висунеться спеціальний екран, який служить роботу головою. Для повноти картини потрібно буде приєднати руки, це вам доведеться зробити самостійно.

До речі, у цього робота дуже милі очі. Втім, ці очі не тільки милі, а й дуже корисні для людини, так як виступають в ролі відеокамер. Розробкою камер для робота займалася компаній Intel, тому він оснащений сучасними 3D-камерами Intel RealSense. Технологія RealSense дає можливість роботу без проблем визначати господаря і виконувати тільки його команди, причому ці команди він може виконувати навіть дистанційно. Наприклад, ви легко можете подивитися, що діється вдома під час відсутності. Варто також зауважити, що робот-дворецький розуміє і голосові команди.

Цінової інформації на цей пристрій ще нема, а от по посиланню giroskuter-kupi.ru ви можете дізнатись про найкращі ціни на різні популярні моделі гіробордів.

Що стосується функцій дворецького – з допомогою рук Hoverboard Butler може переносити не великі предмети, відкривати двері, а також він може трохи розважити Ваших гостей. Також він може грати з домашніми тваринами.

За запевненням розробників Hoverboard Butler буде відкритою платформою для всіх розробників, тому цілком ймовірно, що в найближчому майбутньому можливості робота будуть суттєво розширені.