Яку монтажну піну вибрати: поради експертів

При виконанні багатьох будівельних робіт сьогодні не обійтися без такого необхідного компонента як монтажна піна. Адже саме з її допомогою можна герметизувати нещільності, здійснювати всілякі монтажні операції, забезпечувати підвищення тепло-і звукоізоляційних ділянок окремих зон.

Ну а так як ринок будівельних матеріалів буквально перенасичений пропозиціями різних виробників подібних товарів, перед безпосереднім використанням матеріалу бажано розуміти, яку монтажну піну найкраще вибрати, і на які особливості слід звернути увагу в процесі її застосування. До речі, ось тут http://intersnab.com.ua/g2312163-montazhnaya-professionalnaya-pena можна вигідно придбати професійну монтажну піну, а також інші якісні будівельно-оздоблювальні матеріали.

Для того, щоб допомогти простому обивателю розібратися в премудростях вибору такого будівельного матеріалу як монтажна піна, бажано спочатку виробити уявлення про фізичні особливості цього матеріалу, іншими словами просто розібратися, що ж являє собою монтажна піна.

В принципі, можна сказати, що монтажна піна є форполімерним герметиком, який включає у своєму складі такі інгредієнти як ізоціанати та поліол, а піноутворювачем і джерелом для створення надлишкового тиску (необхідний для виходу матеріалу з ємності) виступає пропелент. Причому, якщо всередині балона зазначена суміш поводиться нейтрально, то при зіткненні з повітрям (при використанні), матеріал істотно збільшується в об’ємі (до 40 разів) і після закінчення хімічної реакції – просто твердне, створюючи міцну, добротну основу для подальшої обробки.

Якщо ж говорити про переваги монтажної піни, то слід звернути увагу на наступні фактори:

- Хороша тепло-звукоізоляція матеріалу;

- Простота використання;

- Можливість застосування в якості склеювального компонента;

- Чудова адгезія (піна прилипає практично до всіх матеріалів);

- Великий обсяг лінійного розширення, що дозволяє якісно ущільнювати будь-які порожнечі;

- Екологічність, стійкість до горіння.

Виділяючи недоліки монтажних пін можна відзначити низьку механічну міцність матеріалу (що потребує додаткового захисту місця обробки) і його руйнування під дією променів ультрафіолету.


Обсяг виходу піни

Технічний показник, який вказує споживачеві на те скільки літрів піни може вийти з балона, при дотриманні базових рекомендацій при використанні. При цьому слід розуміти, що даний критерій досить умовний і часом абсолютно не відповідає дійсності. Тому для виконання одноразових робіт, доцільно купувати піну з невеликим виходом, а для професійного використання застосовувати піну з підвищеним обсягом (65-75 літрів).


Щільність піни і коефіцієнт вторинного розширення

Важливо враховувати при використанні матеріалу в якості герметика. Так, для професійних компонентів показник щільності дорівнює 1525 кг/м3 , тоді як побутові піни мають щільність до 2535 кг/м3. Якщо ж говорити про коефіцієнт вторинного розширення (зміна обсягу після виходу з балона), то для якісних виробів він повинен варіюватися в діапазоні від 20% до 30%.

Слід звернути увагу, що якісна монтажна піна після повного застигання має однорідну дрібнопористу структуру і легко ріжеться, тоді як некондиція в розрізі складається з хаотичних великих осередків з великими пустотами, що негативно позначається на споживчих властивостях герметика.


Температурний діапазон

Дуже важливий показник при виборі монтажної піни, особливо якщо будівельний роботи передбачається проводити в зимовий час року. Однак, в будь-якому випадку споживач повинен розуміти, що навіть при використанні спеціалізованої зимової піни, температура зберігання балонів повинна становити не нижче + 5 С. а переохолодження матеріалу може призвести до зниження продуктивності. При цьому розігріти піну можна поклавши балони в теплу воду, або розташувавши їх біля розігрітого радіатора опалення.