Мармурова крихта в ландшафтному дизайні

Мармурова крихта (подрібнений мармур) – декоративний матеріал, який дуже часто дизайнери застосовують у створенні красивого ексклюзивного ландшафту. Даний матеріал дозволяє творити як завгодно, і створювати справжні шедеври: унікальні доріжки, візерунки, образи тварин.

Мраморная крошка - замечательный вариант эксклюзивного оформления как ландшафтного дизайна, так и внутренней отделки помещения. В связи с этим хочется обратить внимание на выгодные предложения оптового склада-магазина декоративных камней Garden Stones, именно здесь на мраморную крошкуа, самая лучшая в Киеве цена!

Будь-який ескіз з мармурової крихти відмінно вписується в навколишній пейзаж італійського, французького, чи англійського будиночка. Мармур прекрасно виглядає і в поєднанні з сучасними формами. Наскільки красиво і яскраво буде виглядати мармурова крихта в ландшафтному дизайні, залежить тільки від бажання господаря, так як даний матеріал досить пластичний, а різноманітність кольорів приємно радує.



Переваги мармурової крихти

Красу і чудові якості мармурової крихти знали ще в Стародавній Греції і Римі, де з неї робили красиві підлоги і стежки в садах. І якщо говорити про переваги мармурової крихти, то це:

• легкість в роботі: не знадобиться особливих знань, багато часу і обладнання, інструменту;

• різноманітність колірної палітри, про що вже йшлося вище: біла, блакитна, рожева, чорна, зелена мармурова крихта. Тому завжди є можливість створити строгий формальний вигляд у сірому відтінку або веселий настрій із застосуванням яскравих кольорів;

• можливість застосування в різних природних умовах і легкість переміщення. Наприклад, на місці старої стежки, вимощеної мармуровою крихтою, ви вирішили зробити квітник, немає проблем: без допомоги відбійного молотка і важкої фізичної сили можна змінити ландшафт;

• хороші дренажні якості: захищає грунт від можливого перегрівання та пересихання;

• гарний зовнішній вигляд і бездоганна твердість, неповторний звук при ходьбі і враження м’якості покриття;

• екологічність;

• термостійкість і стійкість до морозів. Завдяки тому, що мармур не вбирає вологу, на його поверхні не утворюються тріщини при мінусовій температурі;

• вогнестійкість і пожежобезпечність. Мармур не висікає іскру;

• при використанні мармурової крихти ділянка не буде вимагати будь-якого догляду, так як під цим матеріалом не ростуть бур’яни.


Де використовується мармурова крихта

Найбільше мармурова крихта застосовується в ландшафтному дизайні для створення клумб, квітників, облаштування стежок, доріжок, під’їзної алеї, оформлення альтанок, фонтанів, скульптур, декорування вазонів, кашпо, створення альпійських садів, гірок. Трохи з вами пофантазуємо і опишемо кілька гарних ідей дизайну з мармуровою крихтою. Наприклад, викладаємо дно штучного водоймища або фонтану з допомогою мармурової крихти, використовуючи при цьому кілька її відтінків. Для таких цілей застосовується крихта маленьких фракцій.



Чудово буде виглядати сухий струмок на галявині без води. Використовуємо мармур близький за кольором води. Далі насипаємо матеріал так, щоб у нас вийшов за формою справжнісінький струмок. Для більшого ефекту можна над струмком встановити місток, а в сухий ставок запускаємо фігурки лебедів або качок;

Ще варіант - мармурова крихта на клумбі. Рекомендується використовувати кольори крихти схожі по відтінкам стін будинку, щоб домогтися єдиного гармонійного виду простору.