Kia планує випустити водневий автомобіль

Південнокорейська машинобудівна компанія Kia має намір випустити новий гібридний автомобіль, який буде працювати на водні. Випуск новинки планується здійснити до 2021 року, повідомляє видання Motor1.

Новий автомобіль буде спроектований таким чином, щоб з'явилася можливість розмістити в ньому кілька типів трансмісій. Як повідомляє керівник відділу маркетингу компанії в Європі Артур Мартінс, нова машина отримає можливість працювати за допомогою гібридного двигуна та електромотора. Крім того, під капотом планується розмістити двигун внутрішнього згоряння, що стане унікальним явищем в автомобілебудуванні.

Нова Kia отримає унікальний зовнішній вигляд, що допоможе відрізняти її від інших моделей бренду, що також підкреслить індивідуальність машини. В даний час немає відомостей про зовнішність новинки, однак найближчим часом дизайнери планують створити зовнішній вигляд автомобіля. Технічні характеристики також не розголошуються, проте не виключається варіант установки під капотом 2,0-літрового двигуна.

Новинка, як зазаначалось вище може побачити світ не раніше, ніж за 4 роки,  а наразі відданим фанатам знаменитого корейського автобренду пропонуємо фото КІА Рио 2017, погодьтесь, чудова машина!

А тим часом японський автовиробник Toyota оголошує добровільний відгук водневих гібридних автомобілів Mirai.За словами самого виробника, якщо після того, як водій довгий час рухався в режимі круїз-контролю, він сильно натискає педаль газу, напруга, що генерується паливними елементами, може перевищити допустимі норми.

На сьогоднішній день Тойота встигла реалізувати близько 2 840 водневих автомобілів в Японії, Сполучених штатах Америки, на деяких ринках Європи, а також в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Офіційні дилери компанії оновлять програмне забезпечення системи паливних елементів, щоб уникнути ризику перенапруги. Всі роботи, зрозуміло, будуть проведені безкоштовно для власників.

Японський автовиробник почав продавати водневу гібридну модель в грудні 2014 року на домашньому ринку. Компанія вважає, що водневі паливні елементи є кращою альтернативою класичним, проте сьогодні, як і раніше, зберігається проблема з кількістю заправних станцій для таких автомобілів.