Цегляний паркан: основні види, переваги та недоліки

Цегляні паркани можна назвати «класикою жанру», оскільки дуже довго цей матеріал був найбільш доступним, за вийнятком, мабуть, тільки дерева. Такий паркан, при правильному його виконанні, простоїть багато років, не втрачаючи свого зовнішнього вигляду, і буде відмінним доповненням для дому, облицьованого таким же матеріалом.

Тому, перед тим як вибрати цеглу для паркану, а вже тим більше будувати його, необхідно уважно вивчити всі особливості цього матеріалу, підготовчих робіт та зведення. Можливо, після ретельного аналізу Ви зміните своє рішення. А якщо ні, то ласкаво просимо на сайт http://alfazabor.com.ua/ компанії "АЛЬФА-ЗАБОР", де ви зможете замовити якісні і по доступній вартості оригінальні паркани, і не тільки цегляні, а й металічні, дерев'яні, з сотового полікарбонату, комбіновані.

 

Паркан з цегли: особливості конструкції

З чого складається цегляний паркан? Дивне питання, чи не так? З цегли, звичайно ж, скажете Ви! І будете не зовсім праві. Адже цегляний паркан – це, насамперед, фундамент, який, щоб уникнути розтріскування бажано закладати на глибину промерзання ґрунту, що становить до півтора метрів. При шарі піску на підставі розмір фундаменту можна зменшити, але ненабагато.

Ще одним фактором, що впливає на довговічність паркану з цегляними стовпами, є наявність ковпаків на них. Адже глина, з якої виготовлений цегла, дуже добре вбирає воду і при переході температури через 0° руйнується під дією рідини. Силікатна і клінкерна цегла набагато менш схильні до цього явища, але стовпи з них теж необхідно захищати капелюшками. А якщо з цегли виготовлений весь паркан, а не тільки опори, то відповідний захист необхідно забезпечити по всій довжині конструкції.

 

Плюси і мінуси огорожі з цегли

Для початку розглянемо переваги будівництва цегляного паркану. До них можна віднести:

- масивність і респектабельність огорожі;

- довговічність, при дотриманні технології робіт;

- відмінне поєднання з різними видами матеріалів;

- можливість будівлі без застосування електроінструмента.

 

Серед недоліків такого виду огорожі можна відзначити:

- необхідність спорудження потужного фундаменту у зв'язку з великою вагою конструкції;

- велика трудомісткість і низька швидкість будівництва порівняно з іншими технологіями;

- необхідність захисту від попадання вологи зверху;

- порівняно висока загальна вартість конструкції.

 

На сьогоднішній день є маса матеріалів, які за своїми властивостями значно вигідніші за цеглу, як по вартості, так і по довговічності. Мова йде, звичайно ж, про метал. Серед продукції економ-класу найбільш популярний профнастил, серед більш високого цінового сегмента – кований паркан. Також можна виготовити огорожу з профільованої труби, прутів, сітки-рабиці або їх комбінації. Вибір на користь того чи іншого матеріалу і конструкції необхідно робити грунтуючись на своїх фінансових можливостях, а також експлуатаційних завданнях, що пред'являються до огорожі.