Керамічна плитка: стиль і тенденції 2017 року

На заході Cersaie - наймасштабнішій виставці в світі керамічної плитки та меблів, що традиційно збирає сотні тисяч постачальників, дизайнерів і архітекторів, а також сотні виробників з усього світу у місті Болонья, Італія, споживачам було продемонстровано величезну кількість видів керамічного облицювання. Саме ця виставка щорічно знайомить професіоналів з усього світу з модними тенденціями сезону.

плитка парадиз


2017 рік не став винятком, світова індустрія керамічної плитки та дизайну інтер’єрів сформувала наступні основні тренди:

Природні текстури

Оригінальні зразки керамічної плитки з імітацією дерев’яної поверхні - один з головних трендів цього сезону. Технології виробництва не стоять на місці, тому з кожним роком схожість дерев’яного принта на плитці з натуральним деревом наближається до ідеалу. Особливу увагу в цьому тренді приділяється відтворенню можливих дефектів, які зустрічаються на дереві. У цьому році найбільш популярним була імітація рідкісних порід дерев, а також постарених, вінтажних текстур.

Не меншою популярністю у виробників керамічної плитки користувалися текстури каменю і різних напівкоштовних порід. Не секрет, що використання натурального каменю, зокрема мармуру, в обробці приміщення не надто поширене в силу фінансових витрат і складності робіт. Тому все більше і більше виробників пропонують різні рішення «кам’яного питання» за допомогою керамограніта. У 2017 році стилізація плитки під камінь як ніколи актуальна, особливою популярністю користується мармур. Також очевидний плюс використання керамограніта – його стійкість до різного роду забруднень і легких пошкоджень, у догляді, на відміну від натурального каменю, він невибагливий.

 

Унікальні текстури

Якщо ви давно мріяли про плитку, що імітує, наприклад, шкіру пітона, то тепер така можливість у вас є. В цьому сезоні в арсеналі виробників найрізноманітніші текстури. Мереживо, шкіра, всі види тканин, в’язане полотнище. Плитка готова «зобразити» що завгодно, і саме завдяки цьому вона стає універсальним рішенням практично будь-якого питання дизайну.



Змішання стилів

У дуже багатьох виробників на виставці Cersaie були помічені колекції, в яких елементи однієї композиції були підібрані як би випадковим чином, створюючи унікальний стиль, близький до еклектики. Плитка відтепер – зовсім не сіра і не помітна, а цілком самостійна і яскрава частина вашого інтер’єру, і саме на неї зараз легко зробити акцент.

 

Ахроматичні кольори

Віддавайте перевагу чорному, сірому і синьому, всіх його відтінків. Саме в 2017 році в моду увійшов яскравий чорний колір, його можна зустріти і у ванній, і в кухні, і навіть у вітальні. Лідируючу ж позицію на ринку керамічної плитки зайняв сірий колір у всіх його варіаціях, всі дизайнери одностайно визнали його фаворитом. Головний і очевидний плюс сірого кольору плитки – його універсальність, як для стін, так і для підлог у всіх видах приміщень.