Як вибрати стабілізатор напруги для квартири або приватного будинку

Перебої в подачі електричної напруги - проблема досить актуальна. Через це страждає, в першу чергу, дорога побутова техніка, яка приходить в непридатність. Стабільною вважається напруга 220 В, однак вона може різко змінюватись в меншу чи більшу сторону, що і спричиняє за собою неприємні наслідки. Існує досить багато засобів захисту, однак, найбільш якісний варіант – це стабілізатор напруги. Він захищає всі електричні прилади і збільшує їм термін експлуатації на довгі роки.

Стабілізатор напруги – це спеціально розроблений прилад, який при сильних коливаннях напруги, стабілізує її подачу. Включається він тільки тоді, коли спостерігається відхилення від встановленої норми подачі електричного струму. Якщо відхилення вийде за рамки норми, то пристрій заблокує подачу напруги на весь будинок (квартиру) або окремі електричні прилади. Набір його можливостей залежить від самого типу стабілізатора і способу його підключення.

У тому місці, де буде встановлювати цей прилад, температурний показник повинен бути в межах від +5 °C до +35 °C. Вологість повітря повинна бути не нижче 35%, але не вище 90%. У приміщенні, де буде монтуватися стабілізатор, не повинно бути великого скупчення пилу і бризок води.

Приблизно з 2012 року з'явилися стабілізатори, більш витривалі до температурних змін. Такий пристрій буде відмінно виконувати свою роботу при температурі від -30°C до +45°C. Природно, що такі пристрої коштують досить дорого.

До речі, ось посилання стабилизаторы напряжения в Киеве, дані прилади відрізняються високою надійністю і помірною вартвстю.

 

Основні характеристики стабілізаторів

• перевантажувальна здатність, яка може утримувати недовгі перевантаження на побутовій техніці, з високим пусковим струмом;

• система, що контролює вихідну напругу. Вона працює тільки тоді, коли вхідна напруга піднялася на великий рівень або стабілізатор вийшов з ладу. Вона миттєво вимикає пристрій, що не дозволяє перевищує норму напруги;

• встановлені фільтри, які пригнічують імпульсні перешкоди, що оберігає електроприлади від коливань випромінювання;

• діапазон вхідного струму, що є найважливішим показником, - він складається з робочої і граничної системи. Перша потрібна, щоб контролювати вхідний електричний струм і регулювати його установлену норму на виході (наприклад, 220±5%). Друга підтримує роботу приладу, але напруга відрізняється від необхідного показника до 18%, в більшу чи меншу сторону. Завдяки такій здатності, стабілізатор відключає техніку від живлення, а сам залишається в робочому стані і чекає моменту, коли подача електричного струму нормалізується;

• контролювання вихідної напруги, яке дозволяє встановлювати допустиму напругу в межах 210-230 В;

• збереження від короткого замикання і перевантаження на виході. Якщо показник норми напруги збільшується, то включається захисна система, яка відключає стабілізатор і не дозволяє йому вийти з ладу. Після відновлення норми напруги, до допустимої позначки, він починає працювати.