Відмова у видачі шенгенської візи: як не потрапити на хитрощі шахраїв

З такою проблемою, як відмова у видачі шенгенської візи, в різний час доводилося стикатися багатьом нашим співвітчизникам. Варто зауважити, що часом умови отримання заповітного «шенгену» дійсно виявляються досить жорсткими. Причини відмови в шенгенській візі можуть бути досить несподіваними.

Але, як відомо, наш народ завжди відрізнявся винахідливістю і вмінням обійти будь-які перешкоди. В тому числі і збудовані прикордонними службами європейських країн. Цим користуються численні шахраї, орудуючи в цій досить вигідній для себе сфері. З підприємливістю нашої людини може зрівнятися, мабуть, тільки її довірливість. Доводиться тільки дивуватися, як легко потрапляємо ми часом на вудку шахраїв, бажаючи домогтися поставленої мети. Наприклад, отримати заповітний штамп у паспорті.

Звичайно, отримати самотужки візу буває досить проблемно, а реальну допомогу можуть надати тільки перевірені солідні фірми, такі як Киевский визовый центр, де ви можете отримати вичерпну професійну консультацію, максимальне сприяння у всіх питаннях оперативного оформлення виїздних документів.

Справедливості заради варто помітити, що ще кілька років тому певні хитрощі у разі, якщо у візі було відмовлено, дійсно могли спрацювати. Однак сьогодні майже всі вони успішно виявлені працівниками консульських служб. Тим не менш знаходяться ще шахраї, які запевняють: відмова у видачі шенгенської візи – це не проблема. І обійти її не складе ніяких труднощів.

Дуже часто шахраї діють досить примітивно: просто обіцяють тим, кому було відмовлено у візі, за певну суму вирішити цю проблему. На цілком резонне питання «Як?» розповідаються казки про нібито знайомих або підкуплених співробітників консульства. За цілком доступну суму в 400-700 євро вони обіцяють проставити у паспорт шенген в одну з країн, потрапити в які, на загальну думку, найпростіше: Іспанія, Польща або Чехія.

Необхідно раз і назавжди усвідомити собі: всі подібні обіцянки – це явна і відверта брехня. Жоден співробітник консульства, заробітна плата якого становить кілька тисяч євро, не спокуситься вашою парою сотень. Адже навіть за спроби махінацій з візовими документами він буде тут же звільнений.

Якими ж способами шахраї планують виконати свої обіцянки? У хід йдуть різні методи, і кожен з них вельми далекий від закону. Найпростіший – спробувати знищити «відмову» в паспорті, а потім повторно подати його на отримання візи. Очевидно, що при загальній комп’ютеризації ці наївні спроби «прокатати» ніяк не зможуть. В консульствах сьогодні є спеціальне обладнання, здатне легко виявити всі махінації з паспортами. Використовуючи подібні «послуги», невдалий відмовник у кращому випадку одержує ще одну відмову, після якої візу, швидше за все, йому вже не дадуть в найближчі років десять. А в гіршому випадку він може навіть отримати судимість і назавжди розпрощатися з мрією побувати в країнах ЄС.

Багато шахраїв обіцяють «закрити» відмову у видачі шенгенської візи. Мовляв, за домовленістю з працівниками консульства штамп про відмову буде просто перекритий виданою візою. Причому зроблено це буде незалежно від того, які причини відмови в шенгенській візі мали місце в даному конкретному випадку.

Повірити в це може тільки той, хто не має уявлення про принципи постановки будь-яких штампів в паспорт. Справа в тому, що будь-яка сторінка, де вже є навіть невелика запис, вважається співробітниками консульства використаною. І віза в будь-якому випадку буде проставлена на новій сторінці. До того ж всі видані візи чи відмови числяться в комп’ютерній базі. А вже звідти «вивести» їх не можна ніякими способами.