Особливості мікропозики і її оформлення

Мікропозики в сучасному світі з кожним днем стають все популярнішими як в Україні, так і в інших країнах світу. Оголошень про дану послугу є практично скрізь: в інтернеті, радіо, телебаченні, в поштових ящиках і навіть на стовпах. Так що ж це таке, які у них переваги і як їх оформити?

Мікропозики – це найлегший спосіб взяти гроші в борг у тієї, чи іншої фінансової установи. Їх особливість полягає у тому, що заявки, подані клієнтами, розглядаються швидко, такі позики видаються на короткий термін, в невеликій сумі, проте з високим відсотком. Даною послугою користуються ті, у кого немає доступу до традиційних послуг банку, або ж коли звичайний кредит не є вигідним (потрібна сума не велика, а банк пропонує інші умови), а також бувають випадки, коли немає часу на оформлення звичайного кредиту, а гроші потрібні терміново.

Що стосується переваг мікропозик, то це, в першу чергу, «байдужість» кредитора до доходів позичальників, кредитор не заглиблюється в його кредитну історію і т. д. Далі – це відсутність необхідності в наданні поручателя. Такі послуги мають досить значні відсотки, і це можна віднести до недоліків. Однак так як ця послуга надається на не великий термін, переплата не сильно б’є по кишені позичальника.

Найчастіше мікропозиками користуються приватні підприємці, у яких термін обігу капіталу короткий. Як для прикладу, вони беруть кредит, закуповують потрібний товар, перепродують його приблизно за 1,5-2 тижні, отримують прибуток і розплачуються за позикою.

Розглянемо питання з приводу оформлення даної послуги. Ви можете звернутися за мікропозикою як особисто в офіс, так і онлайн. Для початку ви підбираєте потрібну організацію, яка займається такими позиками. Ось тут https://micro-credit.com.ua/dengi-do-zarplaty/, ви знайдете кращі варіанти українських компаній, що надають подібну послугу.

Після того, як визначилися з мікрофінансовою організацією, вам нададуть заявку на мікропозику, де ви вказуєте свої дані такі, як ПІБ, дата народження, адреса роботи, проживання і т. д. Після заповнення анкети, рішення повинно надійти протягом 5-10 хвилин, можливо й півгодини, потім вам надаються гроші.

Варто пам’ятати, що у кожної мікрофінансової організації є певні умови щодо даної послуги. Тобто вони вказують, з якого віку можна брати в борг гроші, вказують термін, це може бути від 7 до 30 днів, відзначають відсоток і т. д. Також у кожній організації є свої мінімальні і максимальні ставки для позики.