NASA провело випробування двигуна для польотів на Марс

Спеціалісти Національного управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) вчора провели чергове вогневе випробування модернізованого двигуна RS-25, призначеного для ракет-носіїв Space Launch System (SLS) і запусків кораблів Orion на Марс. Про це повідомила прес-служба NASA.

За його даними, вогневе випробування пройшло на полігоні космічного центру NASA ім. Джона Стенниса (штат Міссісіпі) і тривало 6 хвилин 20 секунд. Космічне відомство поки не уточнює інші подробиці і наскільки успішно пройшов тест. На відео, розміщеному на сайті NASA, якихось аномалій під час випробувань не видно.

RS-25 модернізовані під параметри носія SLS, який будується в розрахунку на підйом 105 тонн від Землі. Дані ракетні двигуни раніше встановлювалися на космічних кораблях багаторазового використання “шаттл”, експлуатація яких була завершена у 2011 році після 135 запусків. RS-25 вдосконалені і оснащені новим блоком управління, що дозволяє здійснювати сполучення між носієм і двигуном.

Перший запуск корабля Orion, за допомогою SLS запланований на кінець 2018 року. Політ людини до Червоної планети NASA розраховує здійснити приблизно в середині 2030-х. До польоту Orion до Марса повинні бути направлені декілька автоматичних апаратів, які вивчать поверхню і атмосферу планети і визначать місце майбутньої посадки корабля з астронавтами. Ці плани, сформовані при президентові Бараку Обамі, можуть бути скориговані адміністрацією нового президента США Дональда Трампа.

Компанія ДИЗЕЛЬ СЕРВІС виконає комплексну діагностику і ремонт форсунок, а також інших компонентів дизельного обладнання. Гарантуємо якість, чітко обумовлені терміни виконання, помірковані ціни.