Тонкощі догляду за губами навесні

І ось настала довгоочікувана всіма улюблена пора року – весна! Це час, коли прокидається все живе на землі, час пробудження і перевтілення всіх жінок, час особливої жіночої краси і любові. І звичайно, жіночі губи ніяк не можуть залишитися без чоловічої уваги. Але після зимових морозів і вітрів, сухого повітря в офісах, нестачі вітамінів постраждали не тільки шкіра обличчя і волосся, але і ніжна шкіра губ.

Зазвичай на губи звертається увага, коли виникає якась проблема, наприклад, потріскування або лущення шкіри. У цьому випадку найкраще взимку губи захищаються від морозів гігієнічною помадою або бальзамом. Однак деякі дами не відмовляються і від використання декоративних помад навіть в найбільш несприятливі погодні умови, не замислюючись про склад косметики. А потім виникають питання - чому ж губи виглядають як у старої бабусі: шкіра в’яне, губи втрачають форму і пружність, контур зникає, а куточки губ опускаються вниз. Відповідь, звичайно, тут одна. Це правильний догляд за шкірою губ, особливо навесні. Шкіра губ дуже тонка, ніжна й зовсім не виділяє жиру, тому вона вимагає особливий комплексний догляд, що включає в себе очищення, живлення і зволоження.


Очищення

Почнемо з очищення шкіри губ. Загальновідомим і перевіреним способом є скрабування з допомогою меду. Щоб підсилити дію скрабу до початку процедури до губ можна прикласти на кілька хвилин змочений гарячою водою махровий рушник. Потім дуже м’якою зубною щіткою або подушечками чистих пальців роблять легкий масаж круговими рухами від середини до куточків губ. Після такого очищення шкіра губ стає гладкою, еластичною і ніжною. Мед з успіхом можна замінити дрібкою цукру, змішаного з оливковою олією. Ефект буде не менш помітний. А якщо до такого складу скрабу ще додати трохи меду і м’ятного масла, то після процедури буде помітний більший обсяг губ.

Існує спірне питання про застосування зубної щітки для масажу губ. Деякі косметологи категорично проти застосування такого приладу, вважаючи, що щітка навіть із найм’ягшою щетиною здатна травмувати ніжну шкіру губ. В даному випадку кожна жінка повинна спостерігати за станом шкіри своїх губ, відчуттями після процедур та зробити певні висновки про те, що краще їй використовувати: зубну щітку, рушник або спонжік. Якщо скрабування шкіри губ достатньо проводити кілька разів на тиждень, то масаж рекомендується робити щодня вранці і ввечері.


Живлення і весняні маски для шкіри губ

Не треба обов’язково купувати дорогий крем і фабричну маску для губ, все необхідне для живильних масок знайдеться на кухні і в холодильнику кожної господині. Однією з найбільш простих і ефективних поживних масок є сирна. Для цього жирний сир змішують з вершками і наносять на шкіру губ на п’ятнадцять хвилин. Маска на основі сметани не тільки живить, але і зволожує. Для цієї маски змішуються сметана, лимонний сік і рослинне масло, вона тримається на шкірі губ не більше двадцяти хвилин.

Живить і пом’якшує шкіру губ медова маска з топленным свинячим жиром, таку маску на губах можна тримати не більше десяти хвилин. Не менш ефективні фруктові та овочеві маски. Для них підійдуть морква, яблука, гарбуз, огірок, банани. Будь-який фрукт або овоч натирається на тертці і змішують з вершковим маслом.


Зволоження

Обов’язково завжди потрібно стежити за зволоженням шкіри губ. Якщо не потрібно йти на роботу або виходити на вулицю, то необхідно не упускати можливість зайвий раз зволожити шкіру губ домашніми способами. Для цього підійде будь-яке масло рослинного походження – оливкове, з виноградних кісточок, персикове, мигдальне і будь-яке інша, також ефектні олії з вітамінами А і Е.

І останнє. Шкіра на губах, як і весь організм людини, має властивість старіти. Тому щоб максимально довго зберегти молодість, форму і пружність губ потрібно не забувати робити регулярно зарядку для губ. Найпростіше вправа – якомога більше посміхатися. Адже перша ознака старості – це опущені вниз куточки губ, а щира посмішка ефективно протистоїть цьому!