Цукровий шугарінг: особливості процедури

Східні жінки з оксамитовою шкірою здавна оспівувалися в легендах. А секрет в тому, що сторіччями на Сході існує відмінний спосіб позбавлення непотрібного волосся на тілі, і використовується для цього цукор.

Сьогодні цей метод став дуже популярним, отримавши назву англійського походження: sugar – цукор. Вартість шугарінгу в спеціалізованих салонах невелика, а результат можна порівняти з ідеальною шкірою перських красунь.

Можна і в домашніх умовах цю процедуру здійснювати, для цього спеціалісти радять тут http://www.diva-sugaring.com.ua/pasta-dlya-shugari придбати професійну італійську пасту для шугарінга DIVA™


Як робиться ця процедура?

На шкіру поміщається карамель – паста, заснована на цукрі. Перед цим шкіру знезаражують, пасту, розім’яту в руках, накладають на шкіру, через кілька хвилин різко зриваючи її рухом, направленим у напрямку росту волосся. Цукор добре обволікає навіть найкоротші волоски, надійно прилипає, що забезпечує відмінний ефект після видалення пасти.

Цим способом видаляються волосся на будь-яких ділянках тіла від ніг до обличчя. Після закінчення епіляції шкіра обробляється пом’якшувальним гелем і мазями, що перешкоджають росту волосся. Кілька днів після закінчення епіляції не рекомендується бувати на сонці або в солярії.


Чи болюча ця процедура?

Особливо приємним шугарінг не можна назвати, як більшість методів епіляції. Але після кількох сеансів волосся стануть тоншими, їх цибулини ослабнуть, і біль практично зникне. Здійснювати шугарінг найкраще в косметичному салоні – акуратні професійні рухи косметолога непросто відтворити в домашніх умовах. Крім того, при підвищеній чутливості шкіри косметолог може зняти біль спеціальним кремом, але він рідко кому потрібен.


Чим відрізняється шугарінг від воскової епіляції?

Основна різниця – в умовах впливу на волосся. Віск обволікає тільки ту частину волосся, яка виступає над шкірою, а цукрова паста діє глибше, вона проникає до самих фолікулів. Тому якщо воском видаляють волосся не коротше 5 міліметрів, то цукром і 2-міліметрові можна ефективно видалити.

Ще одна відмінність – в напрямку видалення волосся: віск зривають проти їх росту, а пасту для шугарінга – по зростанню, що значно менш болісно. Воскова суміш нагрівається більше ніж до 40 градусів, а цукрова паста – лише трохи тепла, що виключає опіки і подразнення.

Щоб видалити залишки солодкої пасти, можна скористатися водою, а щоб зняти віск, знадобиться розчинник.


Протипоказання до виконання шугарінга

Шугарінг не можна робити при цукровому діабеті і тромбофлебіті, при істотному зниженні згортання крові, а також, якщо в зоні епіляції порушена цілісність шкіри або наявні шкірні захворювання. Якщо на шкірі є які-небудь новоутворення, родимки, дана епіляція також неможлива.

Вагітним епіляцію робити можна, але з великою обережністю, враховуючи індивідуальну чутливість до болю і досвід проходження процедури раніше.