6 видів робіт у будинку, які краще робити навесні, а не відкладати на літо

Багато людей, плануючи ремонт у власній оселі, вважають, що краще відкласти всі роботи на літо. Але насправді це не найкращий вихід. У цьому огляді ми розповімо, чи варто планувати заміну змійовика на період відключення опалення, коли краще укладати паркет, як не помилитися з вибором кольору інтер'єру і ще багато ремонтних (і не тільки) корисностей.

Укладання паркету

Якщо в «ремонтні» плани на цей сезон передбачено укладання паркету, то не варто відкладати ці роботи на літо. У суху і жарку літню погоду укладати паркет не рекомендується, інакше до зими можуть з’явитися тріщини. Цей матеріал дуже схильний до впливу температури і вологості. Важливо дотримуватися правила: при укладанні паркету температура повітря в приміщенні повинна бути в межах 18-22 градусів, а вологість в межах 45-60%.

А ось ламінат - матеріал більш демократичний, його можна укладати в будь-який час року і в будь-яку погоду.


Заміна труб

Здавалося б, що найкращий варіант – поміняти труби і змійовик у ванній в той час, коли відключають воду в літній період. Начебто, і клопоту менше, і сусідів турбувати не доведеться. Але фахівці попереджають, що цього робити не варто. Справа в тому, що перед новим опалювальним сезоном щоб перевірити на надійність систему у трубах створюється підвищений тиск, який для нових неадаптованих труб може виявитися фатальним.


Переклеювання шпалер

Традиційно шпалери прийнято клеїти влітку. Але насправді цей вид робіт можна проводити в будь-який час –  чи стоїть спека, чи ллють дощі. Навіть взимку, коли працюють батареї опалення, можна клеїти шпалери. Єдине правило – не відчиняти вікна, поки клей не висохне остаточно. Якими б дорогими матеріали не використовувалися, важливо пам’ятати – шпалери бояться протягів.


Встановлення кондиціонера

З установкою кондиціонера теж не варто зволікати. Справа в тому, що для компаній, які займаються цим видом діяльності, літо – найгарячіша пора. Чекати своєї черги доведеться досить довго, та й ціни в “гарячий” період можуть виявитися трохи вище весняних.


Купівля імпортних меблів

Тим, хто планує замовляти за кордоном імпортні оздоблювальні матеріали, купувати світильники або меблі, необхідно пам’ятати: серпень – місяць відпусток для європейців. Німецька та італійські фабрики масово закриваються. Тому все, що вирішено купити, краще замовити ще навесні.


Вибір кольору стін і меблів

Дизайнери попереджають, що, вибираючи колір меблів та інтер’єру влітку, великий ризик “пореборщити” з яскравими кольорами. Все просто: в цей час особливий емоційний настрій, плюс очікування бажаної відпустки. І так хочеться в цей час щось купити яскраве, життєрадісне, наприклад червоний диван, або шпалери в тропічному стилі. Але варто подумати, що робити з цієї надто яскравою пишністю взимку. Великий ризик, що яскраві кольори будуть банально дратувати.

Якісно, в чітко обумовлені терміни і по розумних цінах любої складності ремонтні роботи в київських квартирах виконають спеціалісти компанії УМБРА.