5 автомобілів останніх років, які змінили світ

Ніщо не змінило життя людей у останні два століття так сильно, як автомобіль. Особистий транспорт - це не просто зручність. Для багатьох своя машина - це свобода. Цей надзвичайний засіб пересування і на сьогоднішній день продовжує поліпшуватися. В сьогоднішньому огляді представлені 5 знакових автомобілів, які внесли найвагоміші зміни в автоіндустрію за останні роки.

Что мы знаем о такой форме приобретения авто, как покупка в группах? Это развод, или, все-таки, действительно выгодное дело? Не будем делать преждевременных выводов, просто почитайте реальные отзывы АвтоТак тут от людей, участвующих в данной программе, и сделайте правильное для себя решение.


BMW Х5 – 1999 рік

У компанії БМВ свою модель Х5 (фото вгорі) називають першим позашляховиком, який будь-який водій міг використати для розваг. Про це свідчить і лінійка двигунів, найскромніший з яких – 3,0-літровий 6-циліндровий. Далі йдуть більш потужні В8 і навіть спеціальна версія з двигуном V12. Після успіху баварського кросовера спортивні позашляховики стали випускати і інші фірми. Зокрема, з’явилися такі знакові моделі, як Porsche Cayenne, Jaguar F-Pace, Bentley Bentayga, Maserati Levante, а потім Aston Martin і Lamborghini.


Toyota Prius – 1999 рік

Одним водіям Тойота Пріус подобається, а інші цей автомобіль прямо-таки ненавидять. Але ніхто не може заперечувати, наскільки сильно ця модель вплинула на автомобільну промисловість. Адже ідея масового гібридного автомобіля почалася саме з Toyota Prius.


Rolls-Royce Phantom - 2003 рік

Компанія Rolls-Royce вже цілий вік випускає автомобілі преміум-класу. Але після злиття з німецькою компанією BMW британці нарешті отримали доступ до сучасних технологій. Нова модель Phantom («Привид») стала найдорожчим автомобілем Rolls-Royce. Зовнішній вигляд і інтер’єр машини поєднують архаїчні форми з сучасним дизайном, а салон настільки розкішний, наскільки тільки можна уявити. Phantom фактично відродив колишню славу Rolls-Royce і замість машини, придатної тільки для парадів, получився повноцінний автомобіль, придатний для подорожей.


Tesla Model S - 2012 рік

Ймовірно, це найреволюційніший седан поточного десятиліття. Якщо б це була машина від Mercedes-Benz, BMW або Audi, то її назвали б електричною революцією. Але американській компанії Tesla на той момент було всього десять років. Тим не менш, всі провідні виробники автомобілів преміум-класу тепер вважають електричні автомобілі невід’ємною частиною своїх майбутніх планів.


Porsche 918 Spyder - 2013 рік

Претензії Porsche на відкриття ери гібридних суперкарів незаперечні. Мабуть, це найскладніший автомобіль такого типу, який вийшов на ринок раніше, ніж конкуренти - Ferrari LaFerrari або McLaren P1. Porsche 918 характеризується високою продуктивністю, технологічність і практичністю.