Вчені назвали дев’ять найкращих природних антибіотиків

Спеціалісти в області медицини назвали найкращі природні антибіотики. Вони спробували знайти гідну заміну штучним препаратам, які не є безпечними, оскільки знищують не тільки ворожі мікроорганізми, але і корисні бактерії.

Природні антибіотики є потужною заміною хімії, які можна використовувати без страху будь-яких небажаних ефектів. Вони також добре справляються з боротьбою з інфекціями, якщо вчасно почати їх приймати.

Наприклад, в черговий раз доведено вченими, що екстракт кісточок грейпфрута дуже ефективний проти будь-яких бактеріальних, вірусних або грибкових захворювань. Причому він підходить не тільки людям, але й тваринам.

Ще одним природним антибіотиком можна назвати розчин колоїдного срібла. Він безпечний, не містить жодних токсичних речовин і здатний знищити більш ніж 650 різних вірусів і бактерій.

Ехінацея попереджує інфекції і зміцнює імунну систему організму людини, стимулюючи вироблення лімфоцитів. Ефективна проти застуди, грипу і запалення.

Прополіс також дуже корисний, зміцнює імунітет, знищуючи віруси. Дослідники прийшли до висновку, що в сезон застуди з допомогою регулярного вживання прополісу, можна скоротити ризик застуди та грипу більше ніж наполовину. А ось тут https://strana-veschey.ru/zelenaya-aptechka/634-astragal-sherstistozvetkovyi-trava.html можна придбати цей цінний продукт бджільництва, цілющі масла, а також безліч інших натуральних лікувальних і косметичних засобів.   

Часник, наприклад, уже давно відомий своїми антибіотичними властивостями. Як відомо, бактерії здатні виробляти імунітет до антибіотиків, але до часнику це не відноситься.

Вітамін С вже давно використовується в якості профілактики хвороб, і люди добре знають його цілющі властивості. Вчений Фред Кленнера виявив, що вітамін С впливає не тільки на віруси і бактерії, але і токсини зміїної отрути. Таким чином, доктор Кленнер успішно вилікував 60 хворих до епідемії поліомієліту в Північній Кароліні.

Масло орегано містить карвакрол, речовину з сильними антибактеріальними властивостями. Воно настільки ж сильне в боротьбі з інфекціями, як і звичайні антибіотики. Екстракт оливкового листя також володіє сильними цілющими властивостями. Це протизапальний, а також знеболюючий засіб.

І останнє – астрагал. Його домівкою багато століть є Китай, тому не всі чули про його лікувальні властивості. Люди використовують його вже понад 2000 років, щоб зміцнити свій імунітет і запобігти застуду та грип. Він стимулює вироблення інтерферону, який допомагає організму боротися з інфекціями.