Важливі покупки: як правильно вибрати холодильник

Сучасні холодильники розробляються так, щоб не тільки зберігати продукти свіжими, але і щоб вони зовні відповідали вимогам дизайну і стилю. Вибирати потрібно таку модель, яка враховувала б розмір сім'ї, кулінарні пристрасті, простір, який збираються її виділити на кухні. Якщо не знаєте, який клас холодильника вибрати, підійде вбудований або окремий холодильник, вам буде корисно прочитати цю статтю.

Окремостоячий чи вбудований холодильник?

Вибір між окремостоячим і вбудованим холодильником регламентується кількома критеріями, включаючи зовнішній вигляд, який підійде до дизайну кухні. Окремостояча модель, виходячи з її назви, знаходиться окремо від кухонних меблів, і її можна переміщати за бажанням, якщо дозволяє розташування розеток. Вибір таких холодильників великий, і за кольором, і за формою, і за розміром. Крім цього, вони не вимагають послуг професіоналів по підключенню.

Вбудований холодильник, з одного боку, створений так, щоб поміщатися за передньою панеллю у відведеному для нього місці в меблевому блоці. Він повинен стати невід’ємною частиною дизайну кухні, підходити за кольором, характером покриття і т. д.


Розташування морозильної камери

Якщо морозильна камера в холодильнику розташовується вгорі, це означає, що вона невелика, за рахунок того, що обсяг іншої частини холодильника більший. Такий холодильник підійде тим, хто мало заморожує, і воліє зазвичай свіжі продукти. Якщо морозильна камера в холодильнику знаходиться внизу, значить вона велика, і підхід до неї зручніший. Варто звернути увагу на холодильник, де морозильна камера розташовується збоку, а, значить, займає цілу окрему секцію зверху донизу.


Співвідношення об’єму морозильної камери і холодильника

На ринку сьогодні представлений широкий вибір холодильників. Можна вибрати стандартну модель з співвідношенням холодильника і морозильної камери 60:40 або 70:30, також – 50:50. Вибір за вами, подумайте, що підходить більше. Якщо продукти купуються оптом, якщо ви багато готуєте, тоді потрібна морозильна камера менших розмірів. Багато людей не замислюються про те, яка морозильна камера їм потрібна, забуваючи про те, що багато продуктів вимагають зберігання в холодильнику, якщо їх уже відкрили. Крім цього, потрібно пам’ятати і про сезонність. Наприклад, влітку хочеться запасти багато свіжих фруктів, а на Різдво м’яса і т. д.

Холодильники Side-by-Side

Якщо в холодильнику не достатньо місця для зберігання продуктів, то необхідно подумати про придбання моделі Side-by-Side з великою морозилкою, яка розташовується збоку в окремому секторі (переважно зліва) і великим містким холодильником праворуч. Вони місткі і містять автомат для формування льоду і подачі води. Єдиний мінус у тому, що такий холодильник вимагає багато місця.


Енергоспоживання холодильника

На холодильнику є ряд написів, що свідчать про його рівень енергоспоживання, який обчислюється кіловатами (кВт). Також є написи з інформацією щодо обсягу холодильної та морозильної камер, рівня шуму. Вона дає можливість порівнювати моделі і вибирати кращу. Холодильник – це потужний агрегат, а, значить, енергозатратний, тому необхідно вибирати більш економну модель. З липня 2012 року з’явилася нова класифікація холодильників: А+, А++ або А+++. Найекономічніший – А+++.


Модель frost-free

Холодильник з автоматичною розморозкою або з системою frost-free (no frost) зручний в експлуатації. Така система звільняє від необхідності вручну розморожувати холодильник, крім цього, на продуктах не наморожуєтся шар льоду. Не зайвим буде пошукати холодильник з системою адіабатичного охолодження. Така система забезпечує постійну температуру, завдяки теплообміннику і циркуляції холодного повітря. Але якщо бюджет обмежений, то варто пам’ятати, що холодильники з ручним режимом розморожування коштують дешевше.

Если вам требуется функциональный недорогой холодильный шкаф бу, а также другое качественное холодильное оборудование, вы можете ознакомиться с выгодными предложениями на сайте capotrade.com.ua.