Brand Finance назвала найвпливовіші бренди світу

Консалтингова компанія Brand Finance склала рейтинг найвпливовіших модних брендів світу. У список увійшло 50 марок, а почесну трійку склали спортивний гігант Nike і бренди сегменту мас-маркет Zara і H&M.

Цей рейтинг складається щорічно, і тут в першу чергу визначається сила бренду (заснована на таких показниках, як інвестиції в маркетинг, впізнаваність, лояльність покупців, задоволеність персоналу і корпоративна репутація), згідно з якою йому присвоюється буквена оцінка – рейтинг (максимально AAA+). Поняття «сила бренду» дозволяє визначити, яку частину доходу приносить власне бренд, і цей результат проектується на історичну перспективу, щоб встановити вартість бренду.

Nike зберіг перше місце в рейтингу найдорожчих брендів одягу завдяки тому, що його вартість зросла на 13%, склавши майже 32 млрд доларів. Сила цього бренду оцінюється в 92 бали, що разом з буквеним рейтингом ААА+ робить Nike найсильнішим брендом одягу і третім за силою серед усіх брендів. Сила бренду тут почасти пояснюється здатністю цього гіганта постійно вводити інновації і пропонувати ультрасучасну продукцію споживачам самого широкого демографічного спектру. В минулому році бренд випустив кросівки HyperAdapt з самозашнуровувальними шнурками, розрекламованим фантастичним фільмом «Назад в майбутнє», а також став першим з найбільших брендів, що оголосив про запуск лінії спортивних костюмів та одягу для повних людей.

А ось ще одна, справді легендарна модель -  кроссовки Аир Макс, до речі, в інтернет-магазині estafeta.com.ua їх можна придбати по найкращій ціні.

Крім товарів, вартість і силу бренду Nike підвищують також рекламні кампанії. Наприклад, кампанія «Рівність» закликає демонструвати однакове ставлення до людей на корті, ігровому полі і в повсякденному житті, виявляючи справедливість і повагу в щоденному спілкуванні. Крім того, Nike нещодавно представив високотехнологічний хіджаб для спортсменок-мусульманок. Новий продукт покликаний остаточно закріпити той факт, що будь-яка жінка, віруюча вона чи ні, у спорті має рівні права з чоловіком. Постійна участь Nike в пропаганді активного, позитивного стилю життя в спорті і за його межами буде і надалі позитивно впливати на цінність і силу цього бренду, вважають дослідники.

Другим у рейтингу найдорожчих брендів одягу став H&M вартістю 19 млрд доларів, показавши зростання на 24%. Шведська компанія продовжує розширювати мережу магазинів, лише в 2016-му відкривши 442, одночасно направляючи зусилля на розвиток електронної комерції і тим самим активно використовуючи зростаючу популярність онлайн-шопінгу.

Іспанська гігант Zara – третя у списку з вартістю 14,4 млрд доларів і вражаючим 43-відсотковим зростанням.

Загалом таблиця лідерів виглядає наступним чином: