Інфрачервоний обігрівач UFO: переваги та недоліки

UFO – це відома марка, що випускає інфрачервоні обігрівальні пристрої. Унікальність таких пристроїв полягає в тому, що вони нагрівають не повітря, як інші обігрівачі, а людське тіло і оточуючі його предмети, причому відбувається це практично миттєво – протягом приблизно 30 секунд.

Дані прилади володіють своїми плюсами і мінусами, але про це трохи нижче. А поки коротко пояснимо, як вони влаштовані. В основі дії лежить особливий нагрівальний елемент, який випромінює інфрачервоне світло, що впливає на матеріальні об’єкти. У приладах UFO даний елемент може бути двох видів: карбон (вуглеволокно) або фламентин (сплав з 14 металів, що використовується в медицині).

До речі, ось тут http://ten-market.com.ua/lampy-i-spirali-dlja-ufo/ можна вигідно придбати якісні лампи і спіралі  до UFO.

Позитивні сторони

Інфрачервоні обігрівачі мають ряд переваг, завдяки яким користуються сьогодні великою популярністю:

- економні в плані енергоспоживання. Навіть під час роботи на повній потужності пристрій не споживає велику кількість електроенергії, при цьому ефективність віддачі тепла становить 82%, в той час як інші типи обігрівачів віддають лише 50-60% тепла. Крім того, інфрачервоні лампи UFO мають дуже довгий термін служби – 9 000 годин, тобто більше 10 років.

- корисні для здоров’я. Інфрачервоне випромінювання використовується в медицині для лікування різних захворювань, оскільки покращує кровообіг. Тому і інфрачервоні обігрівачі роблять благотворний вплив на організм. Також вони виступають дезінфекторами, оскільки знищують різні бактерії, грибки, цвіль і запобігають їх розвиток. Більш того, дані пристрої не спалюють кисень, що безумовно позитивно впливає на самопочуття. У процесі роботи повітря не циркулює, а тому не піднімається пил.

- безпечні у використанні. Завдяки вологозахисному корпусу UFO обігрівачів, їх можна не побоюючись включати у вологих приміщеннях. Дані пристрої зазвичай передбачають опцію автоматичного відключення при перегріві (це дозволяє уникнути навантаження на електропроводку і можливої пожежі) і при падінні, що також виключає ризик загоряння.

- створюють комфорт в будь-яких умовах. Завдяки локальному впливу пристрою і швидкому нагріванню об’єктів, людина завжди буде відчувати себе комфортно, знаходячись неподалік від включеного приладу. Причому неважливо, в приміщенні вона буде перебувати або на вулиці, адже інфрачервоний обігрівач UFO грає роль справжнього сонця.

Крім зазначених плюсів даного обігрівача можна виділити ще безліч додаткових характеристик: легкість управління, можливість регулювання температури, безшумність роботи, зручність кріплення, можливість переміщення і так далі.

Негативні сторони

Звичайно, в усьому досконалих пристроїв не існує, хоча б тому, що суб’єктивні переваги у кожного індивідуальні. Тому і у випадку з інфрачервоними обігрівачами можна виділити деякі мінуси. В першу чергу це їхня відносна крихкість. Іншими словами, якщо прилад невдало впаде або щодо нього буде нанесений сильний удар твердим предметом, скляні трубки, в яких розташований нагрівальний елемент, розіб’ються.

Іншим негативним моментом, але вже більш суб’єктивним, можна назвати те, що за межами зони дії навіть при включеному на повну потужність обігрівачі буде як і раніше холодно.