В Apple придумали, як перетворити iPhone в повноцінний ноутбук

Днями Відомство з патентів і товарних знаків США (USPTO) зареєструвало патент компанії Apple на технологію інтеграції смартфона і планшета в ноутбук. Apple запропонувала досить цікаву ідею, реалізація якої виглядає вельми незвично. Цього разу в «яблучній» компанії вирішили об'єднати зусилля ноутбуків MacBook, смартфонів iPhone і планшетів iPad шляхом фізичної інтеграції цих гаджетів один в одного.

Ідея створення аксесуара, помістивши в який мобільний пристрій, можна було б розширити функціональність останнього, не нова, згадаймо, наприклад, цікавий “трансформер” ASUS Padfone. Втім Apple розвинула її до рівня перетворення смартфона або планшета в ноутбук.

Судячи по патентній заявці, ключовим елементом є MacBook у нестандартній специфікації, який називається електронним аксесуаром в алюмінієвому корпусі. До нього можна буде підключати смартфон в якості тачпада і планшет в якості екрану. Як самостійний пристрій, мабуть, він працювати не зможе.

Однак таємничий гаджет буде не просто док-станцією для iPhone і iPad — патент передбачає використання модулів пам’яті для розширення функціональності. Смартфон, крім звичайного тачпада, зможе забезпечити зворотній зв’язок за допомогою вібродзвінка, а планшет дозволить обладнати ноутбук сенсорним дисплеєм.

Варіантів виконання док-станції може бути кілька. Документ описує два основних компонування, що залежать від того, на роботу з яким iOS-гаджетом вони розраховані. На малюнку зверху зображена версія для iPhone, місце якому визначено під клавіатурою — при такому розташуванні смартфон виступає в ролі своєрідного Touch Bar. iPad ж пропонується вкладати у верхню кришку і використовувати в якості дисплея.

В патенті не так багато описано подробиць про цей девайс. Так, не зрозуміло яким чином гаджети зможуть під’єднуватися з пристроєм: по бездротовій технології, чи через традиційний USB-порт. Імовірно на пристрої буде додаткова пам’ять, і якась подоба macOS. Це розширить можливості і iPad і iPhone, але не дасть повний функціонал повноцінних ноутбуків Apple. Можливо, саме тому патент скромно названий «електронним допоміжним пристроєм» — щось перехідне від можливостей пристроїв на IOS до комп’ютерів на OS.

Чи побачить концепт широкого споживача? Якщо і так, то не слід очікувати це найближчим часом. Зате інтернет-магазин Лова юа, що відкриється з дня на день, зможе запропонувати великий асортимент якісної електроніки, у тому числі ноутбуки бу по дуже привабливій вартості. 

Багато експертів припускають, що цей дивовижний патент так і залишиться нереалізованим. У Apple йдуть дві чітко розмежованих історії — пристрої на IOS і комп’ютери на macOS. І ті, і інші зараз добре продаються, тому для компанії немає причин випускати щось безформне, як пристрій з цього патенту.

Раніше Apple патентовала клавіатуру, яку можна налаштувати під користувача. Була історія з популярними сьогодні гнучкими смартфонами. В патентах компанії можна також знайти “розумний” ремінець для годинника, що сам затягується, якийсь пристрій з безрамковий дисплеєм, і багато іншого креативу.