Новий рекордсмен: Bugatti Chiron вартістю в 2,4 млн. євро

Кажуть, якщо сісти за кермо автомобіля Bugatti і натиснути на педаль газу, то можна почути не звук мотора, а звук, з яким пролітає ваше життя. Здається, в Бугатті керуються олімпійським девізом "Швидше! Вище! Сильніше!", намагаючись обдурити час, фізику з її законами і сказати Всесвіту: "Людина може все!"

Что делать, если приглянулась модель автомобиля, а нужной суммы нет? Банки пугают своими грабительскими процентами, а просто так сегодня никто взаймы не даст, даже хорошие знакомые. Но есть еще вариант, почитайте АвтоТак рекомендации клиентов, говорят, покупка в группе - отличная возможность стать владельцем нового авто при минимальном первом взносе.

Bugatti Chiron… пам’ятаєте, хто такий Хірон? Кентавр, наділений безсмертям, але згодом він відмовився від нього. Ось так сталося з Bugatti Vision GT і його серійним Chiron. Щоправда, в останнього є непогані шанси обезсмертити своє ім’я – на горизонті нові рекорди.

Представники компанії особливо акцентували свою увагу на тому, що в новому Chiron практично не використані деталі від попередника. Новинка на 82 мм довша Вейрона, на 40 мм ширша і на 53 мм вища. Вага автомобіля збільшилася на 150 кілограмів і становить 1 995 кг. Модернізований восьмилітровий W16 з чотирма турбінами видає майже 1 500 к. с. при 6 000 оборотах в хвилину. У парі з мотором працює семиступінчаста роботизована трансмісія DSG. Привід – повний.

До першої «сотні» новий гіперкар Bugatti Chiron розганяється приблизно за 2,5 секунди, тобто повторює результат спецверсії Veyron Super Sport Wolrd Record Edition, випущеної без обмежувача швидкості. Двісті км/год новинка набирає менш ніж за 6,5 секунди. Триста кілометрів на годину Chiron досягає за 13,6 секунди. Максимальна швидкість автомобіля складає 420 км/ч. Нагадаємо, у Бугатті Вейрон «максималка» була обмежена електронікою на позначці 415 км/ч.

Варто обмовитися, що офіційні цифри, як правило, відрізняються від тих, яких вдається досягти експертам на треку. При цьому слід враховувати, що остаточна специфікація Bugatti Chiron буде розсекречена пізніше.

У Bugatti Veyron є запис у книзі рекордів Гіннесса, як найшвидкісного автомобіля планети. На автомобілі, з якого був знятий обмежник, вдалося розвинути швидкість 431,072 км/год. Цей рекорд у французів захотів забрати Hennessey Venom GT, і майже забрав. В лютому 2014 року гіперкар розігнався до 435,3 км/год на злітній смузі космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал. Рекорд офіційно не визнали, оскільки для фіксації необхідно проїхати туди і назад, після чого вираховується середня швидкість, яка і записується як рекордна.

Вважаємо, що Bugatti зі своїм новим дітищем готові до підкорення нових швидкісних рубежів для серійних автомобілів, та таких, що іншим залишалося лише із заздрістю ковтати пил і задовольнятися другим місцем.

Ціна автомобіля вже озвучена – 2,4 мільйона євро . Всього на заводі у французькому місті Мольсем буде зібрано 500 примірників гіперкара, майже половина з яких вже знайшли своїх власників.