Голлівудська усмішка: 5 способів зробити зуби білосніжними

Чоловіки вважають жінок з відкритою посмішкою більш привабливими, та й самі вони відчувають себе впевненішими. Зрештою, те ж саме можна сказати і про сильну половину. Якщо від природи зуби далекі від ідеалу, то нижче ви знайдете поради, як зробити їх білосніжними, причому за досить короткий час.

Найбільш простий, швидкий і надійний спосіб освітлити зуби — це професійне відбілювання зубів в стоматологічній клініці. А ось тут https://2gis.ua/kharkov/search/%D1%81%D1%82%D0%BE% ви знайдете контактні дані з переліком послуг кращих клінік Харкова.

Лазерне, Zoom, холодним світлом, Spa для зубів — всі ці методики включають в себе чистку (ультразвуком і системою Air-flow або Perio-flow), під час якої з емалі знімають зубний камінь і пігментований наліт. Потім наносять спеціальний склад та включають спеціальну лампу — ця парочка і працює над освітленням зубів. У завершенні процедури — емаль полірують.

З плюсів: цю процедуру можуть робити абсолютно всі, навіть ті, хто носить брекети. І результат (посвітління на кілька тонів) помітний відразу. Але є і мінуси: якщо у вас підвищена чутливість зубів (відчуваєте дискомфорт, коли їсте або п’єте гарячу або холодну їжу/напої), то в процесі відбілювання можуть з’явитися неприємні (іноді навіть хворобливі) відчуття. Але вони швидко проходять. Тим більше, що можна трохи і потерпіти заради жаданої білосніжної усмішки.

Щоб ефект після професійного відбілювання зберігся як можна довше, протягом кількох днів необхідно дотримуватися білої дієти. З раціону виключаються всі фарбувальні продукти: буряк, томати, морква, креветки, кава, міцний чай, червоне вино, соки.

В домашніх умовах відбілити на один-два тони зуби можна за допомогою світлих смужок або кап, які йдуть в комплекті з гелевим складом. Принцип дії і одних, і других однаковий: приклейте смужку до зубів на 15-20 хвилин або ж розподіліть гель по капі і надіньте її на 10 хвилин. Не варто очікувати результату відразу: світлішими ваші зуби стануть лише після кількох процедур.

Як не дивно, але американський стоматолог Шеррі Ворс рекомендує не тільки ходити на регулярну гігієну порожнини рота (під час цієї процедури зуби стають трохи світлішими — так як видаляють наліт) в клініку, але і в домашніх умовах працювати над відбілюванням. Змішайте 3 чайні ложки соди з 2 чайними ложками 3%-ного перекису водню — у вас повинна вийти паста, якою і слід чистити зуби. Але будьте акуратні, не натискайте на них сильно, щоб не пошкодити емаль.

Ще один спосіб стати власницею голлівудської посмішки в домашніх умовах — це скористатися пастою з відбілюючим ефектом. По суті, їх можна розділити на три групи: пасти, що нейтралізують поверхневі пігменти з зубів (їх рекомендують людям, що страждають нікотиновою залежністю). Пасти, що нейтралізують глибокий пігментний наліт: в їх складі містяться абразивні частинки, які справляються з яскраво вираженим нальотом. Але такі пасти не рекомендується використовувати тим, хто страждає підвищеною чутливістю зубів.

І третя група: пасти, дія яких заснована на використанні активного кисню. Вони працюють за рахунок пероксиду карбаміду (речовини, яка розкладається при взаємодії зі слиною, виділяючи при цьому активний кисень). Вони здатні глибоко проникати в зубні тканини, що дає максимальний відбілюючий ефект.