Smartbe: розумна дитяча коляска з автопілотом і не тільки

Інтелектуальні системи для автомобілів дозволяють їм їхати безпечно і навіть без допомоги водія. Але чим гірша дитяча коляска? Адже цей вид транспорту для найменших, можливо, потребує автопілота більше, ніж навіть повноцінні машини.

Хтось може заперечити: для чого це все, адже, для прикладу, тут http://babyhit.ua/catalog/kolyaski_trosti/ можна можна придбати дитячі коляски, які ідеальним чином поєднали у собі все необхідне для малюка і його батьків - абсолютний комфорт, безпеку, функціональність, довговічність, естетику. Втім, сучасні інноваційні IT технології невпивно завойовують всі сфери, в тому числі і транспорт для малюків. 

Отож, нещодавно на краудфандинговому майданчику Indiegogo була відкрита кампанія по збору коштів для запуску в серійне виробництво інтелектуальної мультифункціональної самохідної коляски під назвою Smartbe. З’єднуючись за допомогою бездротового зв’язку зі смартфоном або з розумними годинниками батьків (які можуть працювати як під iOS, так і під Android), коляска може рухатися в автоматичному режимі. При цьому напрямок і темп руху підлаштовуються під батьків. Якщо мама дитини, наприклад, займається пробіжкою, то коляска з чадом слідує за нею (або перед нею), не відстаючи.

Розробники називають даний концепт революційним як по дизайну, так і по функціональності, і з цим важко посперечатися. Smartbe дозволяє добірно вирішити ті проблеми, з якими зазвичай стикаються батьки і маленька дитина. Конструкція коляски відповідає вимогам технологічності та безпечності, а зовнішній вигляд при всьому мінімалізмі є інноваційним і навіть трохи футуристичним.

Smartbe оснащується регульованою шторкою (забезпеченою сучасним електроприводом) і стандартним козирком для захисту від сонця, від дощу і від контакту з комахами під час прогулянки. Складається і розкладається коляска також завдяки електроприводу, що само по собі дуже зручно. Електроприводи працюють від акумулятора, заряду якого, по завіреннях розробників, вистачає на 5-6 годин. У разі несподіваного розряду акумулятора, регулювання шторки і збір/розбір коляски можуть бути виконані в ручному режимі.

В колясці передбачені ремені безпеки для дитини, і навіть протиугінна система, що спрацьовує при виході коляски з зони зв’язку з батьківським смартфоном. Крім того, коляска забезпечена відеокамерою і мікрофоном, що дозволяє в онлайн режимі бачити і чути малюка і все, що відбувається усередині коляски. На ручці і на бічних сторонах коляски поміщені світлові сигнали, що підвищують її помітність у сутінках і в темний час доби.

Як кажуть розробники, ціна Smartbe становитиме від $399 до $3 199 в залежності від комплектації.