Міжкімнатні двері: як знайти вдалий варіант?

Ремонт квартири, офісу або заміського будинку — справа довга та марудна. Хочеться, щоб кожна деталь була витримана в задуманому стилі і в той же час залишалася функціональною і довговічною. Особливо це стосується міжкімнатних дверей — адже на них припадає чимале постійне навантаження. Як вибрати по-справжньому якісні, але при цьому естетичні двері?

Практика показує, що більшість покупців міжкімнатних дверей орієнтуються на зовнішній вигляд виробу, деякі і зовсім не цікавляться матеріалами виготовлення і іншими особливостями продукції. Зрозуміло, дизайн відіграє одну із вирішальних ролей: він повинен відповідати загальним типам обробки — класичному, сучасному або іншому стилю. У цьому контексті хочеться порекомендувати якісні, красиві, і недорогі пластикові міжкімнатні двері, що пропонує компанія ПСВгруп.

Тим не менш, щоб насолоджуватися естетичним виглядом дверей не один рік, варто звернути увагу ще на ряд особливостей:

1. Конструкція виробу. Класичні розстібні або розсувні двері? А може бути, складні? Перші — більш поширені і прості в конструкції, а значить, вибрати недорогий і при цьому якісний виріб буде істотно простіше. Складні і розсувні двері економлять простір і додають оригінальності приміщенню, але коштують дорожче і більш складні у виробництві. У випадку якщо ви зупинитеся на другому варіанті — оцініть якість фурнітури (петлі, направляючих і т. д.).

2. Технологія виробництва:

- шпоновані,

- ламіновані,

- двері з масиву.

Перші мають основою масив з дерева або меблевого щита, але покриті тонким зрізом дорогих порід дерева, прості у догляді і невибагливі до клімату і вологості в приміщенні. Другі — практично аналогічні, але замість натурального шпону покриттям служить міцна штучна плівка. І нарешті, масив дерева — дорогий натуральний матеріал, який дозволяє створити чудові розкішні інтер’єри в класичному або старовинному стилі, але куди більш складний в експлуатації. Втім, ціна виробу необов’язково буде надто високою — наприклад, серед любителів природних матеріалів популярна продукція з масиву сосни, не така дорога, як, наприклад, дуб, і прекрасно підходить для дачі або заміського будиночка.

3. Матеріал.

Незважаючи на те, що в нашій країні найпопулярнішими залишаються двері на основі дерева, існують також прихильники скляних та пластикових виробів. Скло відрізняється високою стійкістю до температури і вологості приміщення, недарма саме з нього виробляють сучасні двері для лазні та сауни. У квартирах і будинках тоновані скляні вироби встановлюють переважно на вході у ванну, але в деяких випадках вони доречні і для інших кімнат.

Продукція з ПВХ не настільки популярна для використання в квартирах, частіше її можна зустріти в офісах і магазинах — виною тому досить скромний і підкреслено урбаністичний зовнішній вигляд.

Дерев’яні вироби, ламіновані або шпоновані, вкриті плівкою ПВХ, глухі або мають скляні вставки, все ж значно краще вписуються в дизайн більшості житлових приміщень.