Перша 5-ка фільмів, які будуть претендувати на «Оскар» 2018

Премію «Оскар» вручили зовсім недавно, а значить до наступної роздачі головних кіностатуеток ще майже рік — але експерти пророкують її фаворитів вже зараз.

Кращі фільми жахів, а також інших жанрів у бездоганній якості безкоштовно дивіться на популярному сервісі KinoKaif.club.

«Сфера» Джеймса Понсольдта

У цій екранізації фантастичного детектива Дейва Еггерса головні ролі грають Том Хенкс і Емма Уотсон. У центрі сюжету — юна програмістка (Уотсон), яка пробивається на роботу в глобальну корпорацію, але швидко з’ясовує, що таємничий CEO (Хенкс) зовсім не так безневинний, як хоче здаватися.

Хенкс — ходяча приманка для «Оскарів», але вражає і другий план: одну з останніх своїх ролей тут виконав Білл Пекстон, що недавно помер, а Джон Бойега доведе, що може грати не тільки в «Зоряних війнах».

«Важкий час» Джо Райта

«Оскари» обожнюють перевтілення — а Гарі Олдман невпізнанний у ролі Вінстона Черчілля з його численними підборіддями. Буде немислимо, якщо він залишиться без номінації за «Важкий час», в якому грає британського прем’єр-міністра в передвоєнні роки, коли Черчилль опинився перед складним вибором між війною і союзом з нацистською Німеччиною. Сам фільм повинен вийти респектабельною костюмною драмою, режисер стрічки Джо Райт («Анна Кареніна»), а місіс Черчілль грає Крістін Скотт Томас.

«Примарна нитка» Пола Томаса Андерсона

«Примарна нитка» — робоча назва фільму, на якому возз’єднається дрім-тім з «Нафти»: режисер Пол Томас Андерсон, актор Деніел Дей-Льюїс і композитор Джонні Грінвуд з Radiohead. Дія розгортається в світі лондонської модної індустрії 1950-х, а Дей-Льюїс грає кутюр’є, котрий шиє вбрання для аристократів і богеми.

Враховуючи, хто знімає це кіно, в його якості можна не сумніватися, але чи не виявиться він, подібно до «Майстра» і «Вродженому пороку», занадто артхаусним для Американської кіноакадемії?

«Той, що біжить по лезу 2049» Дені Вільньова

Оригінальний «той, що Біжить по лезу», як відомо, провалився в прокаті і залишився без номінацій на «Оскар», якщо не вважати технічні категорії. Яка доля чекає його сіквел? Режисер Дені Вільньов щойно заслужив номінацію на кращий фільм, Райан Гослінг продовжує ганятися за перемогою в категорії «Кращий актор», а репутація, що зростає по експоненті скоріш за все змусить Академію поставитися до продовження всерйоз.

«Викрадення Едгардо Мортара» Стівена Спілберга

Будь-який новий фільм Стівена Спілберга привертає увагу «Оскарів» — а особливо, якщо мова про серйозне, а не про дитяче кіно. «Викрадення Едгардо Мортара» розгортається в Італії XIX століття і оповідає про єврейського хлопчика, викраденого з родини, щоб бути хрещеним і вихованим в католицтві. За цим злочином пішов гігантський політичний і релігійний скандал. Дуже обнадіює вибір Марка Райленса на роль папи Пія IX.