eSnowboard: дивовижний фріборд з двигуном

Скейтборд, сноуборд, роллерсерф — в принципі, існує безліч спортивних снарядів, схожих один на одного і які представляють собою дошку, здатну їхати по певній поверхні. Так невже ніхто не здогадався зробити універсальний снаряд, здатний перетворюватися в будь-який гаджет з перерахованих? Звичайно, здогадався. Та ще й з мотором!

Компанія Leif наполягає, що їх eSnowboard — це пристрій, що лежить ближче до сноуборду і дає людині відчути ефекти справжнього зимового спуску в будь-яку погоду і на будь-якій поверхні, навіть у місті. В принципі, вони не брешуть, оскільки мова йде про моторизированим фріборд. Фріборд — це різновид скейтборду, винайдений в 1995 році американцем Стіном Стрэндом.

У цього фріборда — 6 коліс. Чотири — як у звичайного скейтборда або лонгборда, і два менших обертових посередині. Саме вони дозволяють фрібордисту розвертатися на 360 градусів на місці, не відриваючи дошку від землі, як це може робити сноубордист. Ідея Leif полягає саме в оснащенні фріборда двома компактними електромоторами, які спонукають крутитися центральні малі колеса, дозволяючи розігнатися до 37 км/год і підніматися на 15-градусні схили. Запас ходу на одній зарядці — 24 км. Гаджет керується за допомогою Bluetooth-контролера, який спортсмен тримає в руці.

І ось тут виникає питання — чи правда варто віддавати за цю радість $1649, якщо дуже красиві безмоторні оригінали компанії Freeboard коштують $219? У сноубордів ж нема мотора, навіщо він потрібен тут. Втім, кожному своє, але у будь-якому випадку вам слід завітати до інтернет-магазину Lavina Shop, де в широкому асортименті представлено якісне спорядження, одяг, взуття, аксесуари для сноубордингу, і інших видів активного відпочинку.

А ось ще один цікавий концепт. Тим сноуборд і відрізняється від лиж, що він являє собою одну дощечку, а не дві. Але творці Dual Snowboards ризикнули зламати цей стереотип. Вони створили подвійний сноуборд, який покликаний дати людині нові можливості і відчуття.

Dual Snowboards – це оригінальний спортивний інвентар, який має чимало спільного не тільки зі сноубордом, різновидом якого він є, але і з лижами і навіть ковзанами. Справа в тому, що цей борд розділений на дві частини, кожна під окрему ногу. За задумом творців Dual Snowboards, це повинно дати нові відчуття і можливості того, хто ним користується.

Подвійна структура Dual Snowboards дозволить людям, які займаються цим видом активного спорту, бути більш мобільними на схилах, краще долати перешкоди. На відміну від традиційного сноубордингу, з Dual Snowboards буде можливість з гірки їхати не тільки боком, але і обличчям вперед.