Весна: одягаємо правильно дитину до року

Настала весна, і багато батьків спантеличені важливим питанням: як одягати дитину у цей період? Деякі матусі і татусі, побоюючись за те, що їх дитя простудиться, навіть у теплу погоду одягають дитину в зимовий комбінезон, шапку і відповідне взуття. Втім, такою надмірною турботою вони роблять малюкам тільки гірше – в подібному одязі малечі буде вкрай дискомфортно, адже тіло покриється потом, і дитина почне вередувати.

Батьки пробують зняти деякі деталі прогулянкового вбрання, тут і з’являється ризик отримати переохолодження, а слідом і простудне захворювання. Також надмірне кутання дитини призведе до того, що її імунітет буде слабким, і в майбутньому найменший протяг може послужити причиною застуди. Дитину слід одягати не тільки в зручний і відповідний одяг по сезону, але і якісний. Такий одяг можна придбати в інтернет-магазині http://pupsenok.com.ua/, до речі чудова новая колекція весна-літо 2017 по найкращій вартості уже чекає на своїх покупців!

Отож, у що вдягати малюка навені? Існують негласні правила, за якими натільна білизна малюка має складатися виключно з натуральних тканин, незалежно від сезону. Вони дозволяють шкірі дитини дихати, запобігаючи від перегрівання. На внутрішній стороні одягу не повинно бути грубих швів, гудзиків, блискавок, гумок, що здавлюють – це може пошкодити шкіру малюка. Основою одягу повинні бути бавовняні тканини, з яких виготовляються штанці, сорочечки і комбінезони.

В той момент, коли дитина на прогулянці перебуває в колясці, а зазвичай цей проміжок від 6 до 9 місяців, варто купити дитяче взуття. Хоч малюк і поки не навчився робити перші кроки, у колясці в положенні сидячи добротне взуття захистить ніжки від холоду. Невід’ємним аксесуаром кожної прогулянки є підгузники, одяг же слід вибрати виходячи з погоди. Якщо на вулиці температура менше 10 градусів, обов’язково слід одягнути рукавиці, шапочку, на ніжки теплі вовняні шкарпетки, вельветові штанці, під якими будуть колготки, водолазку і толстовку з капюшоном. У більш теплу погоду, рукавиці можна зняти, а вовняні шкарпетки замінити на звичайні.

У віці 9-12 місяців, коли малюк навчився робити перші кроки, варто обов’язково дати йому можливість прогулятися по вулиці. Разом з кроками будуть траплятися і падіння, тому запасіться дитячим пральним порошком і запасними комплектами одягу. Не сваріть малюка – він пізнає світ.

У цьому віці також привчають малюка до горщика, тому якщо ви вже відмовилися від памперсів, слід захопити з собою запасні трусики і штанці. В якості верхнього одягу громіздкі синтепонові комбінезони вже не зовсім підходять – у такому одязі дитина буде відчувати себе скутою, тому зробіть вибір на користь термокомбінезона – він добре зберігає тепло, і в ньому малюк буде відчувати себе вільніше.

Навесні буває дуже сиро, тому варто подбати про надійну непромокаючу пару взуття. Якщо ж дощова погода стоїть кілька днів, залишаючи після себе глибокі калюжі, тут не обійтися без гумових чобіт.