Фестиваль тюльпанів у Стамбулі

Якщо ви запланували відпочинок на квітень, але ще не знаєте куди відправитися, їдьте до Стамбулу! З 1 квітня в турецькій столиці стартував всесвітньо відомий фестиваль, присвячений тюльпанам. Ця яскрава подія приваблює безліч туристів з різних країн.

Щороку в квітні Стамбул перетворюється на справжній шедевр з весняних квітів. По всьому місту висаджують мільйони тюльпанів, з них роблять цілі картини. Клумби з тюльпанами можна зустріти не тільки в алеях і парках, але й уздовж автомагістралей, а також у багатьох дворах. В оздобленні міста допомагають і місцеві жителі – їм роздають цибулини тюльпанів абсолютно безкоштовно.

Чому цю квітку так шанують в Туреччині і присвячують їй справжнє свято? Справа в тому, що тюльпан – це символ країни, а Фестиваль тюльпанів – багатовікова традиція. Свого часу тюльпан справив великий вплив на фольклорні та культурні традиції Туреччини. Він був улюбленцем великих султанів, а час найвищого розквіту країни називали «епохою тюльпанів». Візерунки з контурами тюльпана наносили на одяг, килими, посуд, зброю, тюльпани малювали на стінах мечетей. Ювелірні вироби теж любили робити у формі цієї квітки.

Особливо цінували в Стамбулі тюльпани з тоненькими загостреними пелюстками. Їх порівнювали з арабськими літерами, дівочими бровами або гострою зброєю. Варто зауважити, що тільки в 16 столітті ці квіти перекочували в Голландію, а в 17 - з’явилися в Європі.

З 2005 року в Стамбулі вирішили відновити це чудове свято, і тепер щовесни місцеві жителі і туристи з усього світу милуються тюльпанами всіх можливих форм і кольорів. У композиціях з тюльпанів зустрічаються сині, фіолетові, рожеві, білі, помаранчеві та жовті кольори. Справжній рай для поціновувачів кольоротерапії!

Головні заходи фестивалю організовують у парку Емірган. На центральній площі міста встановлюють сцену, багато прикрашену квітами, на якій кілька днів поспіль виступають музиканти. В рамках фестивалю проходять виставки різних сортів тюльпанів, скульптур, картин, панно. На ярмарку можна придбати вподобані квіти рідкісних сортів.

Отож, якщо ви вирішили відвідати місто чудової краси і давньої історії, то квітень – прекрасний час для подорожі. Фестиваль тюльпанів залишить у пам’яті найяскравіші враження!

У вас сегодня встреча с любимой девушкой, а вы еще не приобрели цветы? Воспользуйтесь услугой доставка цветов Днепропетровск, такого разнообразия замечательных эксклюзивных букетов и целых флористических композиций вы больше нигде не увидите!