Convertible – інноваційний складаний пандус для вузьких сходів

На сьогоднішній день проблема з безбар'єрністю не вирішена навіть і на 30%, і доступ до більшості магазинів, державних, фінансових установ, аптек і т. д. закритий для людей з обмеженими можливостями, які пересуваються на інвалідному візку.

На жаль, і багато встановлених в громадських місцях пандусів не завжди відповідають встановленим стандартам, користуватися ними інвалідам досить незручно, а інколи навіть і небезпечно. Втім, цього не скажеш про надійні функціональні конструкції від компанії «Stalkol», ознайомитись з якими, а також замовити можна на сайті http://stalkol.com.ua/

Згідно із законодавством, всі державні установи повинні обладнуватися пандусами для людей з інвалідністю першої групи, але на практиці це не так: або бракує фінансових можливостей, або в силу конструктивних і якихось інших особливостей будівель немає місця для установки подібної конструкції.

Дизайнер з Південної Кореї Chan Wen Jie вирішив покращити цю складну ситуацію: він спроектував і створив розкладний пандус Convertible, а унікальність конструкції полягає в тому, що його можна обладнати навіть на найвужчих сходах, це дозволить зробити більш комфортним життя людей з обмеженими можливостями, суттєво спростити проблему їх пересування.

Сучасні інвалідні коляски не здатні самостійно підніматися і спускатися по сходах, не рахуючи нову розробку - моторизоване автономне крісло-робот, про яке ми писали дещо раніше. У випадку звичайних же візків для підйому та спуску потрібен спеціалізований пандус, причому з правильним кутом ухилу.

Головна особливість запропонованого пандусу Convertible полягає в тому, що він може експлуатуватися як сходи, і як пандус. Передбачається, що більшу частину часу конструкція буде перебувати в складеному стані, і буде виконувати роль звичайних сходинок. Але у випадку, коли до даного пандусу під’їде інвалід-візочник, він може натиснути на спеціальний важіль і сходинки перетворюються в пологий і рівний пандус.

Згідно інженерної задуми творця Chan Wen Jie , цей пандус може отримувати живлення від сонячних панелей, які покривають зовнішню поверхню пандуса. Таке рішення робить пандус повністю автономним і незалежним від будь-яких джерел безперебійного живлення. Окрім того, пристрій може працювати і від звичайної розетки.

Незважаючи на всю зручність і інноваційність такого рішення для маломобільних категорій громадян, винахід південнокорейського дизайнера поки що є концепцією, тому говорити про серійне виробництво поки що занадто рано.