Для чого потрібен GPS-трекер?

Ситуація до болю знайома кожному: вранці пора бігти на роботу, а ви ніяк не можете знайти телефон (ключі, гаманець, папку з документами, другу рукавичку, навушники, запасний акумулятор, тощо). Ну добре, на телефон можна зателефонувати, а ось як зателефонувати на гаманець або ключі від машини, яких ніколи немає на місці? Що робити?

Втім, ключі або гаманець — це не найголовніше в житті. Втрату улюбленої собаки або зникнення автомобіля людина переживає набагато сильніше, ніж втрату ключів. Про дітей годі й говорити — батьки постійно турбуються про те, де знаходиться і що робить їх чадо. Вирішити всі перераховані вище проблеми допомагають GPS-трекери – пристрої, які дозволяють відстежувати місце розташування об’єктів.

Вбудований трекер GPS-приймач визначає місцеположення, GSM-передавач надсилає отримані дані – GPRS, SMS або супутникового зв’язку – на серверний центр, оснащений спеціальним програмним забезпеченням для супутникового контролю.

GPS-трекером, при установці спеціальних додатків, може служити і смартфон. Але його не приклеєш до гаманця. Персональний GPS-трекер — це таке компактний пристрій, який можна закріпити де завгодно: на нашийнику собаки, одязі дитини чи літнього родича, на пульті, плеєрі, годиннику і інших речах, що вічно губляться.

Як це працює?

Після покупки трекера, до речі, його вигідно продають на сайті 1001gpstracker.ru, на смартфон встановлюється програма, куди будуть надходити дані з пристрою. Завдяки цьому ви завжди будете знати, де в даний момент бігає ваша дитина замість гуртка з англійської, і в якому підлокітнику ховається пульт (болюча тема!). Мандрівник, який взяв з собою персональний трекер, може не боятися заблукати — його координати завжди є у близької людини.

Більшість GPS-трекерів мають вбудовану пам’ять і можуть записувати своє місце розташування за відсутності зв’язку з мережею GSM. При цьому після відновлення з’єднання з сервером, туди передається вся інформація, накопичена в пам’яті пристрою. GPS-трекер захоплює сигнали від супутників і за ними визначає своє місцезнаходження (географічні координати).

У гаджет вставляється SIM-карта, на яку можна надіслати запит про координати, відправивши спеціальну команду зі свого телефону. Трекер у відповідь надсилає SMS-повідомлення зі своїми координатами, які можна вбити в карту Google або Яндекс і побачити місце розташування трекера на карті. Деякі трекери надсилають повідомлення у вигляді посилання на карту.

Крім основної функції GPS-трекера передавати поточні координати об’єкта, є й інші не менш корисні.

- Оповіщення на вихід з певних зон. Можна задати трекеру так звані геофони, при вході або виході з якою прилад буде посилати вам SMS-повідомлення. Ця функція корисна, наприклад, якщо ви бажаєте отримувати сповіщення кожен раз, коли ваша дитина відійшла далеко від дому.

- Кнопка SOS. При натисканні кнопки SOS на заздалегідь вбитий номер телефону відправляється тривожне SMS-повідомлення.

- Прослуховування звуків. Функція прослуховування звуків дозволяє подзвонити зі свого телефону на номер SIM-карти трекера, гаджет «тихо» підніме трубку, і ви зможете слухати, що відбувається навколо нього.