Primitive Technology: як загадковий австралієць виживає в дикій природі

На початку травня 2015 року на YouTube-каналі Primitive Technology з'явилося перше відео: безіменний автор виготовив інструменти і побудував мазанку в дикій глушині Північній Австралії. Через два роки ролик подивилося понад 18,7 мільйона чоловік, а за життям суворого блогера стежать чотири мільйони фанатів.

Випадковому глядачеві каналу Primitive Technology, напевно, здасться, що він нарвався на клона британського мандрівника-екстремала Беара Ґріллза. Правда, на відміну від популярних ведучих, автор Primitive Technology ретельно приховує своє справжнє ім’я і взагалі не дає інтерв’ю.

З опису його каналу випливає, що всі зйомки проходять в штаті Квінсленд на північному сході Австралії. Там же автор стверджує, що, всупереч впевненості багатьох глядачів, не живе в лісі, але часто вибирається в дику глушину, щоб спокійно працювати над проектами.

«Я навіть ночую тут час від часу», — розповідає він. Благо в його районі не живуть небезпечні хижаки, тільки отруйні змії. «Потрібно бути гранично уважним при ходьбі і акуратно піднімати речі з землі», — пояснює блогер.

Він також розповідає, що самостійно навчився будувати примітивні хатини і виготовляти інструменти первісних людей. «Всі мої знання — результат сотень проб і помилок, плюс тематичні книги і, звичайно, інтернет. Я не з аборигенів і не маю військової підготовки», — зізнається блогер.

Але головна фішка безіменного героя Primitive Technology — гробове мовчання, яка супроводжує всі його ролики. «Коли я дивлюся відеоінструкції, я завжди промотую балаканину, щоб скоріше побачити саму дію. Так що я вирішив позбутися від голосового супроводу на користь візуалізації», — підкреслює автор.

Під кожним роликом блогер залишає детальний текстовий опис процесу створення того чи іншого предмета, так що навчитися виживати в дикій природі з допомогою Primitive Technology все ж можна.

Блогер використовує тільки натуральні матеріали, здобуті в дикій природі Північної Австралії. Наприклад, щоб приступити до будівництва хатини з черепичним дахом (у цього відео більш 26 мільйонів переглядів), блогеру довелося виготовити сокиру для рубання дерев, глиняний горщик для випалювання черепиці, кам’яну стамеску і молоток.

Для кожного інструмента автор записує повноцінну відеоінструкцію, пояснюючи, як і що він робить. Так, на його каналі є ролики з процесом виготовлення кам’яного струга, ножа, димоходу, плетених кошиків і глиняного горна.

На каналі Primitive Technology немає реклами, і автор, схоже, не сильно прагне монетизувати свій контент. Можливо, йому цілком вистачає тих 27 тисяч доларів, які він щомісяця отримує з комерційних переглядів. Звичайно, якщо у нього взагалі підключена партнерська програма з YouTube.

Зате у австралійця є власний сайт, де будь-хто може перерахувати гроші на розвиток проекту. «З вашою підтримкою я можу перетворити своє хобі в повноцінну роботу. Натомість я обіцяю покращувати якість роликів і регулярно випускати нові відео. А ви зможете більше дізнатися про виживання в дикій природі», — пропонує він.

Тече сантехніка, розхитались дверцята на шафі, а ще ця нова люстра, яку якось потрібно закріпити на стелі. Погодьтесь, багато з нас зіштовхувалися з подібними проблемами, і добре, якщо у домі є газда, у якого руки ростуть з “того місця”. А якщо нема? Тут вам ніяк не обійтись без послуги муж на час Киев, любу несправність у домі, любий дрібний ремонт досвідчені добросовісні майстри компанії 100uslug.com.ua виконають вчасно, якісно і без лишніх переплат.