Кому довірити бухгалтерський облік?

Бухгалтерський облік необхідно вести суб'єктам підприємництва більшості існуючих форм. Однак з розвитком ринку послуг власники компаній все частіше замислюються над тим, хто саме буде виконувати функції з ведення документообігу, відображення операцій та передачі звітності в контролюючі органи. Це можна робити самостійно, силами штатної бухгалтерії, фріланс-спеціалістів або професійних аутсорс-фірм. Кожен із способів має плюси і мінуси.

Найбільш “економічне” рішення — самостійно займатися обліком. Якщо забути про те, що мікроменеджмент не найправильніший підхід до справи, то такий варіант можна розглядати. Він актуальний для приватних підприємців, причому тих, що ведуть бізнес у невеликих обсягах. Витративши деякий час, можна навчитися складати базові форми та вести основні операції, але що буде в разі форс-мажору? Щоб не виявитися заручником ситуації, не наробити небезпечних помилок, варто все ж передати ділянку профільним фахівцям і вирішувати стратегічні питання.

Штатна бухгалтерія

Бухгалтерія може складатися з одного-двох спеціалістів або представляти собою величезний відділ зі складною ієрархією — залежить від масштабів бізнесу. До плюсів такої організації обліку можна віднести звичність формату, контроль над персоналом, зосередженість “важелів впливу” та інформації в руках керівництва — і, мабуть, все.

Для розгалуженого бізнесу складна структура відділу може виявитися обтяжливою (її складно змінити, модернізувати), а спрощення ієрархії неминуче тягне за собою уніфікацію функцій і неготовність персоналу справлятися з нетривіальними, вузькопрофільними завданнями. Тримати ж у штаті фахівців “про запас” у сьогоднішніх умовах — недозволена розкіш.

У невеликій компанії утримання відділу бухгалтерії може виявитися занадто витратним — крім зарплати і відрахувань у фонди, потрібно подбати про оргтехніку, оренду приміщень, їх опалення та освітлення, забезпечення канцелярським приладдям і т. д. Є й інша поширена проблема: якщо співробітник, що займається важливими повсякденними справами, захворів, пішов у відпустку, звільнився, робота фірми ускладнюється і піддається небезпеці.

Бухгалтерський фріланс

Фріланс в бухгалтерії — передача ділянки одному зовнішньому фахівцеві, який веде його віддалено (у тому числі по Інтернету) або приходить у фірму, якщо потрібно. Доручити всю роботу одному фахівцю можна, якщо бізнес невеликий, інакше людині банально не вистачить фізичних ресурсів на підтримку повноцінної діяльності. Приватний бухгалтер актуальний для області індивідуального підприємництва, де операцій в періоді небагато і вони однотипні, а також невеликих компаній (ТОВ), які обрали спрощені моделі оподаткування і здають звітність в малих обсягах.

Підхід дозволяє заощадити кошти, не втрачаючи в рівні професіоналізму отримуваних послуг, забезпечити зручний зв’язок, контроль роботи, оптимізувати організаційні моменти: з однією людиною можна швидко домовитися по всіх питаннях співпраці. Однак фрілансер може захворіти, не знайти спільної мови з керівництвом, виявитися недостатньо компетентним у складних ситуаціях (податкова перевірка, перехід на новий вид діяльності).

Передача бухобліку профільній компанії

Аутсорс-компанія, яка надає послуги з ведення обліку — це, як правило, команда бухгалтерів, що спеціалізуються в різних областях, що мінімізує складності в непередбачених ситуаціях. На сайті http://finexpert.biz.ua власне і можна замовити подібну послугу. Які ж переваги профільної фірми?

Насамперед, тут завжди знайдеться співробітник, який візьме на себе нову для замовника ділянку, володіє достатнім для роботи професіоналізмом і, що важливо, досвідом.

Одержувач бухгалтерських послуг має справу не з різнорідними окремими фахівцями, а з компанією-виконавцем в цілому, що гарантує безперервність і повноту обліку. Працівника, що захворів або пішов у відпустку завжди є кому замінити, якість послуг не постраждає, дбати про це буде аутсорс-фірма, а не замовник. Також серед плюсів звернення до профільну компанію потрібно назвати:

— вигідність — послуги аутсорс-фірм оцінюються в залежності від масштабів і особливостей бізнесу, можна заощадити на утриманні штату і віднести витрати на роботу до витрат періоду;

— повнота підтримки — компанія, якщо потрібно, візьме на себе “спілкування” з контролюючими інстанціями, юридичні аспекти, реєстраційну, договірну роботу.