Як вибрати насос для харчової промисловості

Харчові насоси - це важлива частина багатьох харчових виробництв. Кондитерську, косметичну, а також молочну промисловість, не можна уявити без даних помп. Вода і соки, напої і вина, молоко і сметана, а крім того миючі засоби, переміщуються за допомогою насосного обладнання для харчової індустрії.

Велика кількість різних видів технічних характеристик дає можливість підібрати підходящий варіант для покупця. Наприклад, роторні помпи, можуть привернути увагу своїми малими габаритами і легко розбирається корпусом.

Є, крім того, особливі вибухозахищені насоси. Вони підійдуть також для перекачування рідин на спиртовій основі. А на помпах для вузьких суспензій, можна переміщати навіть морозиво або сир.

Промислові насоси для рідких середовищ

Насоси для переміщення таких продуктів як соняшникова олія, вино, соки, молоко, спирти і т. д. По конструкції підходять відцентрові, імпелерні, роторні і мембранні насоси.

Підбираючи насос необхідно враховувати частоту обертання робочого колеса. Наприклад, відцентрові помпи мають частоту обертання 2900об / хв. Багато продуктів (наприклад, вершки або кефір) при проходженні продукту через насос такого типу, можуть змінити свою структуру і погіршити власну консистенцію, або зіпсувати живі мікроорганізми (наприклад, при переміщенні дріжджів).

Насоси цього типу спеціалізовані для транспортування таких товарів як сметана, сир, фарш, паштет, аджика і т. д. Як правило, ці помпи об’ємного типу: роторно-лопатеві насоси, шестеренчасті, насоси з імпеллером (м’яким ротором). А вигідно придбати їх можна на сайті https://tapflo.ua/products/diaphragm/sanitary-series-pumps офіційного представника шведського виробника Tapflo Group

Роторно-кулачкові (коловоротні) насоси, можуть застосовуватися для дбайливого перекачування рідин, які включають великі частки (наприклад, кетчуп з шматочками спецій, тісто і т. Д.). Насоси цього типу, мають безліч незаперечних переваг, в порівнянні з іншими насосами. Вони здатні акуратно перекачувати продукти не руйнуючи їх структуру, мають функцыю самовсмоктування, невеликий розмір і вагу. Конструктивно помпа складається всього з декількох елементів, що робить їх дуже надійними в експлуатації.

Діафрагмові насоси для харчової промисловості перекачують сиропи, консервовані соки, чай, вино, бочкове пиво, лікер. З числа позитивних сторін різних модифікацій: простота в експлуатації і бережливе ставлення до продукту, що перекачується, безшумність і економічність. Одним словом, альтернатив багато, і майже всі знаходяться, в залежності від того, для якого виробництва вам потрібні харчові помпи і для якої рідини.

Побут, промисловість чи сільське господарство - в будь-якій сфері вони знаходять застосування. Підходять насоси для їжі, також і для подачі води в водойми і фонтани. Промислові харчові насоси, не бояться агресивних рідин і твердих частинок і є самовсмоктуючий.