У США побудували басейн з прозорим дном на висоті 150 метрів

Компанії з будівництва розкішних апартаментів продовжують конкурувати між собою за кращі інноваційні зручності, які вони можуть запропонувати своїм вибагливим клієнтом. Цього разу загальну увагу привернув хмарочос в Х'юстоні, пентхаус в якому інтригує своїм басейном. Справа в тому, що він має прозоре дно і виступає на 3 метри від стіни будівлі. Здається, що ніби крокуєш по повітрю. Не кожен на таке наважиться!

У хмарочосі Market Square Tower в Х’юстоні (штат Техас, США) на висоті сорок другого поверху знаходиться басейн під назвою Sky Pool, який інтригує і лякає відвідувачів одночасно. Він виходить за межі будівлі. Скляне дно, зроблене з 20-сантиметрового міцного матеріалу плексиглас, створює ілюзію того, що людина ніби крокує в повітрі.

Щоб випробувати себе на міцність і поплавати в басейні на такий запаморочливій висоті, необхідно зняти житло в хмарочосі Market Square Tower, яке, потрібно зазначити, досить дороговартісне. Зокрема, односпальна квартира обійдеться в 1805 американських доларів, а за пентхаус доведеться викласти близько 19 тисяч американських доларів.

Схоже, уявлення про розкіш скоро отримає нове визначення. Відповідно до ще одного амбітного проекту, в Лондоні планується побудувати «Небесний басейн» («Sky Pool»), який буде повністю складатися з скла і знаходитися на висоті 10 поверхів над землею. Незвичайний проект буде розташований між двома житловими будинками на висоті 30 метрів. Споруда сподобається любителям полоскотати нерви — стінки і дно басейну по макету дизайнерів зроблять абсолютно прозорими.

Координацією проекту займеться компанія Arup Associates. Довжина басейну обумовлена відстанню між будинками і складе 25 метрів, ширина — 5, а глибина — від 1,2 до 3 метрів. Крім цього поряд побудують бар, тренажерний зал, Spa-центр і навіть оранжерею. Будівництво комплексу розпочнеться вже в цьому році, а в 2018-му покупці зможуть туди заселитися. До речі, на сайті alliancepool.ru можна дізнатися про діяльність компанії Альянс Пул, основною спеціалізацією якої є проектування і будівництво басейнів.

 

«Моє бачення «Небесного басейну» полягає в тому, щоб розсунути межі можливостей будівництва та інженерії, — говорить генеральний директор компанії-забудовника Шон Малріен. — Я хотів би зробити те, чого раніше ніхто не робив. Ця прозора структура стане результатом значних досягнень в області передових технологій, застосовуваних в останнє десятиліття. Це буде щось абсолютно нове і унікальне. Людина буде почувати себе в цьому басейні, так ніби ширяє в повітрі над центром Лондона, і це, повірте, буде дуже круто!»