Курси seo. Навіщо вони потрібні власнику сайту?

В інтернеті, як і в класичному бізнесі, діють закони попиту та пропозиції, а також жорсткої конкуренції. Щоб можливості інтернету стали надійною підмогою в розвитку Вашого бізнесу необхідно не просто мати свій сайт, а постійно над ним працювати, розвивати, наповнювати, знаходити нові канали залучення відвідувачів. В сучасному динамічному інформаційному світі стояти на місці – означає програти!

Створити сайт і наповнити його якісним контентом – це тільки половина справи. Адже конкуренція в бізнесі настільки висока, що навіть найкращий ресурс ризикує опинитися там, де його ніколи не знайде потенційний покупець. Для того щоб підвищити відвідуваність сайту використовується такий метод, як пошукове просування або seo.

Що таке seo?

Уявіть, що ви створили свій сайт. Напевно ви хочете, щоб він був популярним. Але от проблема: як потенційні клієнти дізнаються про те, що в мережі інтернет з’явився ще один ресурс?

Більшість людей використовують три способи:

- Розповідають про сайт своїм друзям і знайомим.

- Розміщують посилання на сайт соціальної мережі.

- Запускають рекламу.

На жаль, перші 2 шляхи хоч і безкоштовні, але практично не приносять ніякого результату. А варіант з рекламою обійдеться творцеві сайту надто дорого. Найоптимальніший варіант - це коли користувачі потрапляють на ваш сайт через пошукову систему. Для того, щоб налаштувати цей канал залучення трафіку, вам необхідно seo-розкрутка.

Мільйони людей щодня шукають щось в інтернеті. Вони набирають певне ключове слово (або словосполучення) і заходять сайти, які відповідають їх запитам. За статистикою людина переглядає лише перші 5-7 сайтів, які видає йому пошукова система. Інші ресурси, як правило, залишаються без уваги. Тому всі комерційні компанії прагнуть потрапити в першу десятку (ТОП) пошукової видачі. У цьому випадку шанси, що відвідувач клацне на ваш сайт, зростають у кілька разів. Такі переходи називаються цільовими і є найціннішими, оскільки людина самостійно шукала інформацію по темі вашого сайту. Це означає, що вона вже зацікавлена в товарах або послугах, які пропонує ваша фірма. І все, що вам потрібно – лише утримати відвідувача, показати йому, що ваша компанія – найкраща в даній галузі.

Для того, щоб вивести свій сайт в ТОП за конкретним пошуковим запитом, потрібно володіти певними інструментами. Це зовнішня і внутрішня оптимізація сайту, детальний аналіз конкурентів, збір семантичного ядра і багато іншого. І якщо ви прагнете самі оволодіти всіма цими ефективними технологіями, то найкраще ось тут записатися на курси seo.

Саме на цих курсах ви отримаєте багато корисної інформації, яка допоможе вам підняти рейтинг свого сайту і вивести його в ТОП, що в свою чергу приверне потік цільових відвідувачів. Однак це далеко не єдиний спосіб залучення аудиторії. Багато компаній успішно використовують контентну або банерну рекламу, а також соціальні мережі для розкрутки свого сайту.

Переваги seo серед інших інструментів інтернет-маркетингу

- правильно проведена пошукова оптимізація дозволяє залучити цільової трафік на сайт (тобто тих людей, які вже зацікавлені в товарах або послугах і самі шукають інформацію через пошукові системи);

- дозволяє охопити широку аудиторію;

- має тривалий і часто накопичувальний ефект, пошукову оптимізацію неможливо «вимкнути», на відміну від контекстної реклами;

- не вимагає постійних фінансових витрат (один раз відучившись на seo курсах, ви отримаєте повний набір інструментів просування сайту).

Основна перевага seo перед іншими інструментами інтернет-маркетингу в тому, що, досягнувши певного рейтингу, ваш сайт буде залишатися в Топі до тих пір, поки його не витіснять конкуренти, які будуть використовувати більш якісне просування.