Інноваційні технології для молодих батьків: бодики для контролю за станом новонародженого

Догляд за немовлям з використанням новітніх технологій: ця тема в останні роки розбурхує уми чималої кількості розробників з різних країн. Вони намагаються полегшити життя молодим батькам — а заразом забезпечити собі певний дохід з продажу тематичних пристроїв.

Останні рік-півтора принесли в якості цікавих новинок цілу лінійку приладів для домашнього моніторингу стану і дій малюка під брендом Snuza. Мобільні монітори дихання Snuza Halo і Snuza GO, що доповнюються системами портативного відео і аудіо спостереження в наборах Snuza Duo і Snuza Trio дозволяють контролювати не тільки спокій сну новонародженого або немовля, але і частоту дихання, попереджаючи про його нездужання.

Приємним моментом стало те, що купити бебі-монітори Snuza в наших магазинах можна було вже в минулому році, на відміну від інших перспективних, але таких, що ще не дійшли поки до масових продаж розробок — тієї ж біосенсорної піжами Exmobaby, створеної за зразком дитячих бодиків. Або «розумних» памперсів Smart Diapers, здатних діагностувати відхилення у стані здоров’я дитини з аналізу сечі, причому регулярно і в домашніх умовах.

Цікаво, що більшість інноваційних рішень у цій сфері призначені для використання з традиційними дитячими бодиками. До речі, вигідно якісні бодики з довгим рукавом тут пропонує інтернет-магазин “Вінні Пух”.

Анонсованою новинкою цього року, продемонстрованою на CES 2017 під час прес-конференції Intel, став монітор дихання новонароджених Mimo Onesie від бостонської команди розробників Rest Devices. Бебі-монітор під назвою Mimo kimono — це бавовняний боді для немовлят з інтегрованими датчиками, які відстежують дитяче дихання та інші біометричні показники, і постачає дані батькам або няні в реальному часі.

Датчики вмонтовано в дві зелені смужки тканини (нагадують виноградну лозу з листям), які розташовані на боді по діагоналі. Пластикова деталь у вигляді черепашки також містить датчик для збору даних, включаючи положення уві сні, рівень активності і температуру тіла.

За допомогою низькоенергетичного з’єднання Bluetooth черепашка передає дані в реальному часі в мережу і мобільний додаток завдяки бездротовому передавачеві, що нагадує лілію, де також міститься зарядна станція для черепашки, і вмонтований мікрофон для встановлення одностороннього аудіозв’язку. Мобільний додаток дозволяє батькам налаштувати тривожні нагадування, коли дитина спить в певному положенні, або коли у неї висока температура. Також додаток дозволить аналізувати сон дитини протягом тривалого часу.

Ідея інноваційного боді з датчиками в тому, щоб забезпечити батькам душевний спокій. Їм і так багато про що доводиться хвилюватися.