Конкурента Tesla Model S розігнали до 350 км/год

Схоже у наступному році у електрокарів Tesla з'явиться серйозний конкурент. Ним стане раніше представлений електрокар Lucid Air, який показали ще в минулому році, і нещодавно у мережі з'явилося відео як ця модель розганяється до 350 км/год.

Як повідомили в компанії, період зимових випробувань авто успішно завершено, і відкрито сезон весняно-літніх тестів, які почали з перевірки автомобіля на стійкість на високих швидкостях і роботи трансмісії при пікових навантаженнях. І якщо Lucid Air ще знаходиться на стадії випробувань, і чекати серійного випуску ще потрібно не один місяць, то на сайті https://ecolease.com.ua/ вже можна придбати популярні моделі електромобілів, у тому числі на досить вигідних умовах лізингу.

«Інженерам необхідні випробування автомобілів в реальних умовах, так як стендові не можуть дати повної картини, яка потрібна для об’єктивної оцінки можливостей і потенціалу для внесення поліпшень», — пояснюють в Lucid Motors.

Седан Air розігнався на 12-кілометровому треку в Огайон до рекордних 350 км/год.

«Ми хочемо конкурувати з топовими виробниками автомобілів на найбільших світових ринках і ми знаємо, що є такий регіон, де суперпотужні автомобілі будуть затребувані, — коментують в компанії. — Однак, високі швидкісні якості зовсім не означають, що модель стане менш привабливою з точки зору запасу ходу».

Серійне виробництво новинки планують розпочати вже на початку 2018 року. Попередні замовлення вже приймаються.

У компанії запевняють, що не варто обманюватися зовнішніми габаритами Lucid Motors Air — так, виглядає, як середньорозмірний седан, але в ці пропорції, завдяки продуманому використанню кожного міліметра площі, вписано салон розкішного представницького седана.

Варто звернути увагу на головну оптику седана Air: за словами розробників, кожна микролінза імітує око комахи. Буквально це означає, що лінзи — адаптивний елемент, який підлаштовується під конкретну дорожню ситуацію. В основі не світлодіоди, а нова технологія, яка на 50% ефективніша. У Lucid Motors заявили, що їм вдалося створити акумуляторну батарею, щільність якої вище, ніж у будь-якого з конкурентів на ринку. Принаймні на даний момент, а от що буде до початку серійного випуску — питання.

Тим не менш, блок батарей розміщений у підлозі має продуктивність 100 кВт*год, також буде доступна більш сучасна модифікація з АКБ на 130 кВт*год, з якою седан зможе проїхати близько 630 кілометрів на одній зарядці. У рух Air наводиться за допомогою пари електромоторів, розміщених на передній і задній осях.

Сумарна потужність становить 1 000 к. с. Такий «табун» дозволяє моделі розганятися від 0 до 96 км/год за 2.5 секунди. Заявлена максимальна швидкість — 315 км/год.

Заявлено, що Lucid Motors Air буде запропонований з широким спектром систем безпеки і зачатками системи автономного управління. Бортова електроніка буде здатна розуміти голосові команди власника; керувати відкриттям-закриттям дверей, фарами, системою кондиціонування та іншими опціями можна буде віддалено за допомогою спеціального додатка на смартфоні.