Як уникнути шахрайства при замовленні просування сайту

У зв'язку з швидким розвитком бізнесу в інтернеті, з'являється величезна конкуренція між сайтами. Це пов'язано з тим, що кожен місяць в віртуальному просторі з'являється все більше порталів різних компаній зі схожими послугами.

За статистикою лише близько 10 найбільш популярних компаній отримують майже 80% доходів у конкретній галузі бізнесу (продавці хостингу, інтернет – магазини та ін), решту 20% поділяють інші учасники ринку. Всі фірми намагаються залучити на свої інтернет-ресурси як можна більше цільової аудиторії, щоб збільшити кількість клієнтів, тому витрачають на просування сайтів чималі суми. Втім, одна справа, якщо ви звернулися за адресою https://seomasters.com.ua/zaporozhye/, де працюють дійсно висококласні seo-спеціалісти, здатні міцно і надовго закріпити ваш інтернет-ресурс на топових позиціях пошукової видачі. А бувають і не такі втішні резельтати.

Так як у віртуальному просторі стрімко зростає конкуренція у всіх сферах бізнесу, то вибитися в першу десятку видачі пошукових машин по ключовим запитам ще нічого не означає, тому що цей статус кво ще потрібно регулярно підтримувати. І ось компанії, що спеціалізуються в тих областях, де рівень конкуренції не надто високий, все одно щомісяця витрачають від 2000 до 5000 доларів на свою діяльність в інтернеті. Там, де вище конкуренція, фірми збільшують свої витрати в цьому напрямку до 10000, а то й 20000.

Не дивно, що кількість компаній, які надають просування інтернет-сайтів, безупинно збільшується. А також на ринок виходять шахраї і дилетанти. Вони пропонують збільшити відвідуваність веб-ресурсу за скромною ціною.

Обережно, шахраї! Види обману і запобіжні заходи

Правильні шахраї. Ці «кадри» оптимізації і просування красиво зазивають клієнтів, обіцяючи шикарні перспективи за незначні інвестиції в 1-2 тис. гривень. Головне, що договір з ними зазвичай треба укладати терміном мінімум від 3 до 6 місяців на виконання своїх обов’язків. Тільки на початку співпраці доведеться внести 50% гонорару авансом, а решту по факту роботи.

Шахраї навіть надішлють липовий звіт про свою діяльність, щоб заспокоїти клієнта. Люди ведуться на подібні речі, тому що вважають це скромними витратами і можна ризикнути. Обманщики «кинувши» сотні клієнтів наварюють солідні суми і потім зникають.

Розвод на кращі умови. Коли на пошту інтернет компанії приходить лист з пропозицією ефективної розкрутки ресурсу новими методиками, які зазвичай пропонуються за 3 тис. грн на місяць, а тільки зараз діє спеціальна пропозиція за 999 грн. Тут все цілком очевидно, тому що сенсу самої методики ніхто конкретно не пояснює, відбуваючись загальними туманними фразами, а копійчана ціна вже привід замислитися про вигоду такої угоди.

Розсилка по електронній пошті. Аферисти за невеликі суми пропонують надсилати рекламні листи на величезну кількість поштових скриньок. Мовляв, це гарантовано підніме приплив цільової аудиторії. Крім втрачених грошей, така затія може призвести до негативного результату для замовника, тому що його сайт потрапить у чорний список бази спамерів.

Перш, ніж укладати договір на просування сайту, замовник і виконавець ретельно обговорюють всі умови необхідної роботи з визначенням ключових запитів на пошук, визначенням термінів виконання та конкретних результатів за підсумками, а головне вартість послуг, які сильно залежать від перерахованих вище факторів. Тоді вже клієнт сам вирішує, що йому підходить залежно від запланованого бюджету.