ElektroCouture розробила сукню мрії Марлен Дітріх

7 травня на німецькому телеканалі Arte відбудеться прем'єра документального фільму «Остання сукня Марлен Дітріх», приуроченого до 25-річчя з дня смерті великої актриси. Для фільму компанія ElektroCouture розробила спеціальну сукню, яка мерехтить за допомогою електрики. Дітріх з'являлася в такому вбранні на сцені одного з кабаре в Лас-Вегасі в 1950-х роках, правда так і не змогла на той момент повністю втілити свою ідею і наряд залишився просто напівпрозорим.

«Марлен хотіла плаття, в якому органічно поєднувалися б мода і технології. В своїх листах вона детально описує дизайн, а також демонструє прекрасні знання циркуляції електрики і принцип будови батарейок», — розповідає Ліза Ланг, засновник нового бренду ElektroCouture.

Вона також додала: «Дітріх мріяла про вбрання, яке буде світитися, і їй був не страшний ризик удару електричним струмом. Це був запит з майбутнього, і технічні норми того часу не могли його задовольнити». Відтворила наряд дизайнер компанії ElektroCouture Ана Драган. Для повної точності вона використовувала ескізи костюмера студії Columbia Pictures Жана Луї та описи з листів Марлен Дітріх.

В результаті получилося витончена довга сукня з вишивкою, створеною на 3D-принтері і доповнена сяючими кристалами зі світлодіодами, розроблених у співпраці з брендом Swarovski.

Окрім того, до кінця весни бренд ElektroCouture представить лінійку світлових аксесуарів, присвячену легендою європейського кіно.

Не знаю як вітчизняні модниці відреагують на цю оригінальну новинку, втім впевнений, що чудові ексклюзивні вечірні і весільні сукні, представлені в інтернет-магазині  http://www.berlin-atelier.com/magazin/vechernie-platya.html, обов’язково припадуть їм до душі!

Варто зазначити, що все життя Марлен Дітріх — чудово зіграна, бездоганно зрежисована постановка. Актриса уважно ставилася до того, що про неї пишуть, сама вибирала ракурси для фотографій і телезйомок, ставши фактично співавтором фотографів, скориговувала для журналістів особисті дані.

Вона володіла приголомшливою інтуїцією і вміла опинитися в потрібному місці в потрібний час. Так, актриса далекоглядно відмовилася від німецького громадянства і заодно від щедрої пропозиції Геббельса — знімати все що душі завгодно, причому за захмарні гонорари, а в 1943 році відправилася в трирічний тур по розташуванню частин союзницьких військ.

Дітріх уважно вибирала друзів. Вона листувалася з Хемінгуеєм, була дружкою на весіллі Едіт Піаф, а про її роман з Ремарком і Жаном Габеном можна знімати цілі серіали!