Фотокнига «Designed by Apple In California» за $300 розширює географію продажів

Подарункова фотокнига «Designed by Apple in California», присвячена пам'яті Стіва Джобса, і гучний анонс якої відбувся наприкінці минулого року, стала доступною для замовлення в нових країнах. Apple розпочала продажі книжки в Канаді, Бразилії, Сінгапурі, Новій Зеландії, Італії, Нідерландах, Швеції, Іспанії, Норвегії та Ірландії.

Чому Apple обмежила список країн, в яких продається подарункове видання, невідомо. Тексту в ньому немає, якщо не вважати назви та передмови від головного дизайнера Apple Джонатана Айва. Варто зазначити, що «Designed by Apple in California» офіційно не продається ні в Україні, ні в Росії.

Нові iPhone і iPad, мабуть, вже не так хвилюють публіку, як раніше. Але за плечима Apple десятки культових продуктів, котрі часто випереджали свій час, і каліфорнійська компанія вирішила віддати їм належне. Брошура налічує 450 фото різних продуктів Apple у високому дозволі, в числі яких різні моделі iPhone, Mac, iPod, Apple Watch і інших пристроїв. Автором світлин є фотограф Ендрю Закерман.

Книга у твердій палітурці присвячена історії дизайну продуктів Apple. Видання охоплює 20-річний період, починаючи з моноблока iMac 1998 року до цифрового пера Apple Pencil, випущеного в 2015 році. За словами Айва, книга може бути посібником для студентів у всіх областях дизайну.

«Це книга про дизайн. Але в ній піде мова не про самих дизайнерів, творчих пошуках і розробках продуктів. Це об’єктивний образ нашої роботи, в якому, за іронією, представлені і ми самі. У ній описується, як ми працюємо, які сповідуємо цінності, за що боремося і чого хочемо досягти», — написав Джонатан Айв в передмові.

Як зазначалось вище, дана фотокнига присвячена пам’яті засновника Apple. Її продажі стиартували 16 листопада в США. Видання подане у великому (33×40,6 см) і малому (25,9×32,4 см) варіантах вартістю $300 і $200 відповідно.

Нова фотокнига Apple по досить нескромній ціні вже породила безліч жартів. Але сатирик Стівен Кольбер у своєму шоу The Late Show with Stephen Colbert показав жарт нового рівня — а саме псевдо-рекламу Apple. У цьому ролику «представники Apple» з вигаданими іменами на зразок Пірс Бьорнборг вихваляють технологію «перегортання сторінок за допомогою дотику» і «революційний» дизайн з порядковою нумерацією. «Ми взяли знайому технологію і вимагали за неї $300», — говорить один з них.

Якою має бути ідеальна, досконала фотокнига? Фахівці компанії Премиумбук знають відповідь на це питання, адже саме вони здатні запропонувати саме такий виріб. Благородне дерево, натуральна шкіра, папір найвищого гатунку, інші бездоганні матеріали у поєднанні з вишуканим дизайном, абсолютною якістю здатні задовольнити смак найпримхливішого естета!