Xiaomi представила смарт-гітару з функцією самонавчання

У 2016 році компанія Xiaomi представила чимало незвичайних речей, на зразок розумної подушки, електричної викрутки, смарт-термоса, самоката, зубної щітки і багато іншого. Здавалося б, китайський бренд випускає все, що тільки можна придумати, проте він не перестає дивувати. На цьому тижні Xiaomi представила (на цей раз офіційно і з повною гарантією виходу на прилавки магазинів) високотехнологічну гітару, точніше - смарт-укулеле Populele.

Цікаво в ній, те, що музичний інструмент цей досить непростий. Це гавайська гітара укулеле Xiaomi Populele у якої є функція самонавчання. До речі кажучи, Сяомі вирішили збирати гроші на розробку виробу через краундфандинговую платформу, що цілком дивно для такої великої китайської корпорації.

Цілком можливо, що хтось вперше чує слово укулеле. Тому визначення дати варто. Укулеле - це гітара, але набагато менша звичайної, і, як правило, з меншою кількістю струн. У моделі Xiaomi, до речі, встановлено 4 струни. Прийшли такі інструменти з жарких Гавайських островів, а на сьогоднішній день стали популярними у всьому світі.

Чим же цікава гітара від Xiaomi? Припустимо, ви вирішили навчитися грати на укулеле, однак репетитор коштує чимало, та й заняття у нього нудні, а уроки в інтернеті вам не допомагають, так і нудьга на них смертна, навіть гірше ніж з учителем. Тоді на допомогу приходить Xiaomi Populele. Все досить просто: завантажуємо на мобільний пристрій відповідний додаток, купуємо гітару, і...все!

Цей додаток працює на всіх пристроях Android, починаючи з версії 4.3) і iOs (на смартфони з версій ОС нижче 8.0 установка буде неможливою), і вчить тому, як грати на гавайської гітарі.

Діє програма з укулеле досить просто. Відкриваєш програму на смартфоні, вибираєш музику, а гітара блимає світлодіодами в певній послідовності, щоб було зрозуміло, де затискати, щоб “бринькати”. Пісень на вибір доступно більше 100, що дуже непогано, враховуючи те, що більше пісень можна буде придбати в магазинах додатків після виходу Xiaomi Populele в продаж.

Xiaomi Populele зроблений з високоякісного індонезійського палісандра. Вага гітари становить всього 500 грам. Також є 72 світлодіода, які потрібні для навчання гри на гітарі. З’єднання з мобільним пристроєм відбувається завдяки Bluetooth версії 4.0, а гаджет заряджається через MicroUSB. Невідомо, скільки протягне батарея, оскільки заявлена ємність акумулятора 800мАч.

Коштувати Xiaomi Populele буде 399 юанів на китайському ринку (це десь півтори тисячі грн.). На даний момент краундфандинг підійшов до кінця, тому в Сяомі пообіцяли постачання гітари у магазини з кінця квітня.