Оприлюднено остаточний дизайн 52MP камери з 16 об’єктивами

Ще в жовтні 2015 року з'явилася на слуху ідея 52MP камери Light 16, але тільки зараз компанія Light представила нову вдосконалену версію фотоапарата L16. З 14 липня цю новинку можна буде придбати тим, хто замовив її раніше.

Коли дивишся на камеру Light L16, то в голові сама собою виникає асоціація з світом комах. Складається відчуття, що ти бачиш павука, який дивиться на тебе десятками своїх очей. Насправді ж подібний вигляд камери переслідує дуже важливу мету: позбавити користувача від громіздких об’єктивів і зменшити професійний фотоапарат до таких розмірів, щоб він міг уміститися в кишені.

У продаж камера надійде вже влітку, а попередня її ціна позначена на рівні 1700 доларів. Дорого? Так, дорого. Але напевно знайдуться бажаючі обзавестися таким незвичайним гаджетом. А якщо вам все-таки здається, що ця новинка не вартує таких грошей, раджу завітати до інтернет-магазину https://fotosfera.com.ua/, де в широкому асортименті представлена сучасна якісна відео і фототехніка по найкращій в Україні вартості.

Як стверджують розробники, Light L16 є абсолютно новим типом камер з мультидіафрагмою. У той час як DSLR і бездзеркальні камери використовують змінні об’єктиви і один великий сенсор, L16 використовує безліч невеликих об’єктивів і сенсорів розміром поменше. В якості компонентів камери використовуються деталі, які можна зустріти в сучасних смартфонах. Коли ви натискаєте на кнопку спуску, знімок роблять одночасно десять крихітних камер з різною фокусною відстанню, а потім за допомогою програмного забезпечення отримані зображення зливаються воєдино, утворюючи приголомшливо деталізована фото з роздільною здатністю до 52 мегапікселів.

Знімки, зроблені за допомогою цієї камери, виходять напрочуд яскравими, соковитими і чіткими. Камера прекрасно справляється з нестачею освітлення, так що фотографувати ввечері або в темних приміщеннях тепер легко, як ніколи. Апарат володіє інтуїтивно зрозумілим сенсорним інтерфейсом, з яким зможе розібратися навіть людина від фотографії дуже далека. Він дозволяє відрегулювати глибину різкості знімка вже після того, як той вже зроблений. Щось подібне ми вже бачили в камері Lytro.

Light L16 також вміє знімати відео з роздільною здатністю до 4К і фіксованою фокусною відстанню 35, 70 або 150 мм. Зрозуміло, відео знімається всього одним об’єктивом, а не декількома, так що цю функцію можна вважати лише приємним бонусом до основних можливостей камери.