Хмарочос майбутнього надрукує квартиру відразу після покупки

Молодий архітектор Хасиф Рафійї створив цікавий концепт багатоповерхівки з квартирами-модулями, які будуть "додруковуватися" за допомогою спеціальних будівельних принтерів для кожних нових мешканців. Відповідно, будівництво будівлі ніколи не припиниться.

На сайті http://albatroskiev.com.ua/ ви зможете ознайомитись а також замовити по вигідній ціні продукцію компанії «Альбатрос»: металочерепицю, профнастил, вентильовані фасади, а також інші якісні покрівельні матеріали.

Натомість, переконаний автор, такий підхід допоможе вирішити проблему дефіциту житла в густонаселених азіатських містах і ідеально впишеться в їх архітектоніку. Проект вже був помічений спеціальною авторитетною комісією eVolo.

Будівля являє собою каркас з порожніми комірками, тому його зведення займе мінімум часу. Замість цих комірок по мірі покупки житла на тривимірному будівельному принтері будуть друкуватися житлові модулі. Сам принтер для зручності транспортування модулів планується встановити на верхніх поверхах будівлі, а розхідники для нього поставляти з використанням передової гідравлічної системи. Розраховувати, куди саме потрібно вбудувати модуль, система управління будівлею буде автоматично. Натомість старі модулі будуть розбиратися і вирушати в сховище, на ремонт або утилізуватися.

Модулі адаптовані як для житлового, так і для комерційного використання, дизайн і оформлення кожний новий мешканець буде вибирати самостійно. Працюють вони за принципом блок-контейнерів, тобто при бажанні можна об’єднати декілька модулів в один житловий простір. Тобто в площі квартир мешканці нічим не обмежені.

В першу чергу проект орієнтований на ринок нерухомості Японії, де склалася досить непроста економічна ситуація. В той час як якісь проекти заморожуються, Pod Skyscraper не буде змушувати пайовиків роками чекати новосілля.

Варто зазначити, що ще в 2011 році професор Бехрох Хошневіс з університету Південної Каліфорнії говорив, що нова технологія 3D-друку незабаром дозволить зводити справжні багатоповерхові будинки за один день. І це справджуэться, взяти хоча б Шанхай, де минулого року показали групу 3D-друкованих будинків, кожен з яких має площу 200 квадратних метрів. Будинки були побудовані повністю з бетону з використанням гігантського 3D-принтера, і вартість будівництва кожного будинку складає всього лише 30000 юанів (4800 доларів США).