Кілька простих і креативних ідей, як зробити свої старі меблі кращими будь-яких нових

Іноді старі меблі буквально зачаровують якістю дерева, з якого вони виготовлені, а також незвичайним зовнішнім виглядом. Винести такі вінтажні предмети інтер'єру на смітник просто не піднімається рука. Але і обставити з їх допомогою сучасне житло - також не краща ідея. Але вихід із ситуації існує.

Необхідно оновити старі меблі своїми руками, вдихнувши в них нове життя. Можна не сумніватися, що після невеликої реставрації меблі кардинально зміняться, і, звичайно ж, у кращу сторону!

А от робити кращими меблі, представлені на http://mebelservice.mebli-smerichka.com.ua/ нема ніякого сенсу, адже спальні, стінки, кухні, дитячі, прихожі, а також окремі окремі предмети меблів від компанії “Мебель Сервіс” ідеальим чином поєднують у собі як вишукану модну естетику, так і абсолютну функціональність, довговічність і комфорт.

Отож, що пропонують креативні дезайнери

В стилі печворк (фото вгорі)

Яскраві стільці стануть справжньою родзинкою інтер’єру. Щоб перетворити м’яке сидіння, необхідно перетягнути його чохлом, зшитим з різнобарвних клаптиків. А тверді ніжки і спинку декорувати за допомогою техніки декупажу. На загрунтовану поверхню потрібно докласти декупажні серветки або вирізки з журналів, просочені сумішшю ПВА і води. Після висихання покрийте їх шаром акрилового лаку.

Клуб мандрівників

Напевно в кожному будинку знайдуться старі географічні карти, що залишилися зі шкільних часів. Ними можна повністю обклеїти меблі, скориставшись описаної вище технікою декупажу. Якщо таке рішення здається занадто радикальним, то краще поєднати декупаж з фарбуванням окремих ділянок. Щоб фарба лягла рівно, необхідно очистити меблі від старої обробки.


Ніжний рельєф

Шпалери з опуклими візерунками під фарбування - відмінний матеріал для відновлення меблів, купівля яких не обтяжить навіть найскромніший бюджет. Перевірте далекі ящики: можливо, залишки шпалер після ремонту чекають свого зоряного часу. Наклейте відрізки шпалер на підготовлену і очищену поверхню меблів. Якщо білий колір здається занадто нудним, то пофарбуйте шпалери і покрийте їх лаком для захисту.


Найцікавіше - всередині

Ефект несподіванки при розгляданні меблів, задня стінка яких прикрашена яскравими оригінальними візерунками, гарантований! Якщо дозволяє рівень власних художніх навичок, то задню стінку можна розмалювати. Для цього доведеться спочатку розібрати меблі. Існує і більш просте рішення: просто обклейте її яскравими шпалерами. Для того щоб оновлення було цілісним, пофарбуйте і самі меблі в гармонійний колір.


Модний ефект омбре

Плавні переходи кольору - колористичний прийом, який не втрачає актуальності уже кілька останніх років. Так чому б не повторити його і на меблях? Використовуйте 4-5 відтінків одного кольору, забарвлюючи меблі по вертикалі. Зовсім необов’язково купувати велику кількість банок з фарбою, що відповідає кольорам омбре. Можна придбати базовий і білий кольори. Інтенсивність базового кольору регулюється шляхом додавання в нього різного кількості білого.


Замість фотоальбому

Старовинні фото найчастіше припадають пилом у шухлядах до тих пір, поки не вицвітуть. Але існує більш раціональний спосіб їх використання, який дозволить їм побачити білий світ, а вам - постійно насолоджуватися вишуканою ретро-естетикою. Використовуйте фото для обклеювання старих меблів. Якщо застосувати знімки в такій якості не піднімається рука, то зробіть їх дублікати, відсканувавши та роздрукувавши на кольоровому принтері. Техніка декупаж допоможе закріпити “двійників” ретро-фото на меблях. Для збереження зображень не забудьте покрити їх лаком.