Робимо інгаляції за допомогою небулайзера

Простудні, бронхолегеневі захворювання, як правило, нікого не обходять стороною. Особливо часто вони зустрічаються у жителів великих міст, де екологічна обстановка далека від ідеальної, а ритм і спосіб життя більшості з нас пов'язаний з постійними навантаженнями на всі системи організму при мінімальній кількості часу, що проводиться на свіжому повітрі.

Лікуються хвороби системи дихання не просто. Якщо пускати їх на самоплив і чекати поки само пройде, можна заробити серйозні ускладнення.

Швидко і ефективно лікувати хвороби дихальної системи, не відвідуючи кабінети фізіопроцедур в поліклініці, можна і вдома – для цього є небулайзери. А ось тут medimpulse.com.ua можна придбати ці пристрої по найкращій вартості.

Чого робити не можна

Простота використання небулайзерів, їх ефективність при лікуванні дихальної системи, звичайно, привабливі. Але використання цих апаратів, причому будь-якого типу, вимагає грамотного підходу і строго дотримання певних правил.

По-перше, для інгаляцій категорично заборонено брати масла і препарати що їх містять! Розбиті небулайзером до найдрібніших розмірів масляні краплі здатні покрити бронхи непроникною плівкою і спровокувати набряк легенів. Врятувати від такого “лікування” лікарі “швидкої” можуть не встигнути.

По-друге, не можна заливати в небулайзер розчини, трав’яні відвари і настої.

По-третє, розбавляти препарати, призначені для інгаляційної терапії можна виключно фізрозчином, куплений в аптеці. Причому температура його повинна бути не нижче 20 градусів. Крім того, протипоказана терапія з небулайзером людям з легеневою кровотечею, аритмією і серцевою недостатністю.

Як проводити інгаляції

Процедури проводять строго через годину-півтори після їжі або фізнагрузки. При хворобах бронхів, трахей, гортані і глотки, аерозоль потрібно глибоко вдихати ротом через спеціальну насадку, так лікувальний ефект досягається швидше, ніж при використанні маски. Після кожного вдиху потрібно на кілька секунд затримати дихання, після чого видихнути через ніс. Якщо ж потрібне лікування носа, носоглотки, придаткових пазух, можна використовувати як назальні насадки небулайзера, так і маску.

У цьому випадку в глибоких вдихах немає необхідності, дихати розпиленим ліками слід спокійно, вдихи і видихи ведуться через ніс. Скільки часу робити інгаляцію Курси лікування різних органів дихальної системи також не однакові. При кашлі рекомендовано розводити ліки з фізрозчином в рівних пропорціях. Такий “коктейль” чудово розріджує мокроту і благотворно позначається на процесі її виведення.

Тривалість кожної процедури для дорослих – 5 хвилин, для дітей – 2 хвилини. Це загальна схема ведення терапії препаратами від кашлю. Точний курс лікування залежить від використовуваних ліків: зазвичай потрібно всього 1-2 процедури на добу протягом 5 днів, але іноді дихати аерозолем доводитися по 4 рази за день більше тижня.