Розумна колиска з авто-заколисуванням SNOO від Happiest Baby

Будь-яка мама знає – спокійний і комфортний сон немовляти багато в чому залежить від якості ліжечка, в якій він відпочиває. Але, в той же час, навіть найзручніша люлька не гарантує, що прорізаючі зубки, скупчені в животику гази або інші неприємності не зіпсують нічний сон малюка. І мамі не доведеться потім кілька годин заколисувати його на руках – в той час як вона сама буде "клювати носом" і зовсім не виспиться в результаті.

А як щодо ліжечка, яке само заколисувало б немовля і допомагало йому заснути під знайомі ритмічні рухи? Одну з перших спроб створення такого ліжечка зробили кілька років тому майстри американської компанії 4moms. Вони випустили оснащену функцією автоматичного заколисування дитини ліжечко-колиску rockaRoo, що має кілька режимів-швидкостей і доповнену аудіосистемою для програвання колискових пісень. Однак система автоматичного заколисування rockaRoo практично не контролює поведінку дитини в ній. І каліфорнійські розробники стартапу Happiest Baby вирішили представити новий варіант колиски для немовлят, позбавлений цього недоліку, який сам відстежував би його стан і робив необхідні дії.

Представлена як “найрозумніше і найбезпечніше”, дитяче ліжечко SNOO від Happiest Baby була створено у співпраці зі швейцарським дизайнером Івом Бехаром (Yves Behar) – засновником студії Fuseproject з Сан-Франциско. Воно наділено насамперед простим і лаконічним дизайном з урахуванням безпеки немовляти, з чотирма стійкими ніжками, дерев’яною основою і сітчастими стінками, що не перешкоджають руху повітря.

На який вік малюка розраховане розумна ліжечко з функцією автоматичного заколисування SNOO від Happiest Baby? З народження і, приблизно, до досягнення ним півроку. Точніше – до того періоду, коли дитина буде сама впевнено сидіти і навіть намагатися встати. Ну а вже потім можна придбати хороший дитячий манеж, який прекрасно підійде і в якості ігрового майданчика, і для комфортного здорового сну. 

Але зовнішній вигляд колиски SNOO від Happiest Baby – лише мала частина її переваг. Конструкція оснащена системою датчиків, що контролюють плач дитини, і запускають різні режими заколисування в залежності від його гучності і інтенсивності. Розташування немовляти на спині дозволяє забезпечити спеціальна система сповивання SNOO Sack, представлена м’якими бавовняними бодиками та конвертом з застібками-липучкою, що пристібаються до боків ліжечка, і перешкоджає перекиданню або скочування дитини в просторі кошика.

Більш спокійні режими заколисування у відповідь на тихе схлипування, або активні на голосний плач в ліжечку SNOO супроводжуються особливими звуками. Вони представляють собою своєрідний білий шум, що ізолює дитину від сторонніх звуків, і відтворює тихий звук дощу або мамине серцебиття в різних режимах занепокоєння дитини. Додаткові зручності забезпечує вбудований у верхню частину ліжечка легке світлодіодне підсвічування. А ще є модулі бездротового зв’язку Bluetooth і Wi-Fi, котрі замінюють радіоняню і дозволяють контролювати сон дитини через додаток на смартфоні, будучи в іншій кімнаті або на вулиці біля будинку.

А ось ціна SNOO Smart Sleeper є досить високою і становить $1160 в онлайн-бутику розробників.