Інженери Google винайшли безшумний економічний віконний кондиціонер

Ймовірно, досить скоро ми зможемо попрощатися з громіздким дизайном віконних кондиціонерів, адже днями стало відомо, що компанія Google подала на реєстрацію патент на винахід абсолютно нового типу віконного роторного пристрою – маленького, енергоефективного та продуктивного. І його дизайн не має нічого спільного зі звичними для нас масивними формами традиційних побутових кондиціонерів.

Віконні кондиціонери є найбільш простим і часто найдешевшим варіантом охолодження приміщень, оскільки для їх установки потрібно менше зусиль у порівнянні з установкою кондиціонуючої спліт-системи. Однак, вони менш ефективні, іноді затуляють огляд з вікна і не дають йому відкриватися.

Принцип роботи нового кондиціонера від Google зовсім інший. Він в деякому роді схожий на функціонування так званих вентиляторів Дайсона (вони називаються Air Multiplier, і були винайдені Джеймсом Дайсоном в 2014 році), проте, за словами представників компанії, їх апарат має інші форми, щільно встановлюється у вікно, він більш ефективний і дешевий.

Основною інновацією цього апарату є його незвичайна установка в рамі вікна, дуже компактні габарити, відсутність холодоагенту, а також застосування «розумного» термостата. Цей пристрій зможе охолоджувати приміщення, використовуючи дуже мало електроенергії, а враховуючи те, що у нього немає обертових лопатей, він є абсолютно безшумним, дуже енергоефективними і безпечним.

Відомо, що у своїй роботі інноваційний агрегат використовує елемент Пельтьє - термоелектричний перетворювач, принцип дії якого базується на виникненні різниці температур при протіканні електричного струму. Дана технологія дозволяє робити віконні кондиціонери набагато менших розмірів, а також усунути безліч проблем звичайних віконних кондиціонерів.

На сьогоднішній день ціни на згадувані вентилятори Дайсона коливаються в діапазоні від $ 273 до $ 285, залежно від розміру та виду. Яка буде ціна на вентилятори Google поки невідомо. Але, якщо і справді ця ідея виявиться реалізованою, а ціни на гуглівські віконні кондиціонери будуть радувати покупців, то, ймовірно, незабаром вони зможуть повністю замінити собою застарілі технології, що стане справжньою революцією в області кліматичної техніки.

Щоби вигідно придбати якісні кондиціонери в Івано-Франківську, раджу завітати до інтернет-магазину ЛюксКлімат. Також досвідчені спеціалісти компанії виконають монтаж даного обладнання, нададуть професійну консультацію щодо вибору найоптимальнішої моделі, і її експлуатації.