Світові бренди переходять на 3D-друк одягу

Всесвітньо відомий виробник спортивного одягу компанія Adidas, йдучи в ногу з прогресом, запустила інноваційні технології по створенню своєї продукції з допомогою 3D-друку і 3D-в'язання. Проте вона стала не першою, хто активно експлуатує методи пошарового створення об'єктів з цифрової 3D-моделі. Наприклад, для випуску своєї осінньої колекції дану технологію використовує японська компанія Uniqlo, що володіє однією з найбільших у світі роздрібних мереж продажів повсякденного одягу.

Експерти відзначають, що в перспективі технологія тривимірного друку дозволить створювати одяг індивідуально безпосередньо в магазині, з урахуванням розміру і переваг покупця. В даний час такої можливості ще ніхто не надає, однак 3D-в’язання безшовного одягу поступово впроваджується в індустрію.

А от по посиланню ви знайдете адреси стокових складів у різних містах України, де по найкращій ціні можна придбати кращий брендовий одяг.

Крім светрів тривимірне в’язання використовується для виготовлення курток і будь-якого іншого безшовного одягу. До речі, багато світових брендів вже освоїли цю технологію, запустивши її на своїх заводах в повноцінний виробничий процес. Наприклад, як це зробила компанія Uniqlo, вона готується саме таким новаторським способом випустити осінню колекцію.

Не відстає від тренду і Adidas. Бренд вирішив обслуговувати покупців, що називається, «не відходячи від каси», почавши зі столиці Німеччини. В даний час у фірмовому магазині компанії в Берліні покупці можуть замовити 3D-в’язаний светр. Час на виготовлення товару займає не більше чотирьох годин. Тобто, своє замовлення берлінці можуть забрати в цей же день, заплативши за сервіс і продукт близько 200 євро.

А в магазині чоловічого одягу бренду Ministry of Supply також є спеціальна машина, яка створює 3D-в’язані речі на замовлення. Між іншим, компанія ще навесні минулого року офіційно заявила про те, що приступає до виробництва першої безшовної кофти з використанням 3D-принтера.

І це не поодинокі приклади. Все більше виробників одягу впроваджують технології тривимірного в’язання і друку своєї продукції, які, за твердженням їх керівників, є майбутнім роздрібної торгівлі. Переваги такої інновації ще й у тому, що 3D-друк дозволить створювати безпосередньо в магазинах индивидуализированную під кожного конкретного покупця одяг, отже, відпаде необхідність у наявності великих складських приміщень для зберігання продукції.